Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Dorota Biały

Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia grecka

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 jasnozielone lub białe
papryki1/2 kg
fety1 łyżka świeżego
oregano6 łyżek
oliwy z oliweksok z 2
cytrynDip z
papryki - sposób przygotowania:
Papryki w całości pieczemy w piekarniku (180°C, ok. 25 minut), aż skórka zacznie lekko brązowieć. Na chwilę wkładamy je do zimnej osolonej
wody i obieramy ze skórki. Następnie usuwamy środki i miksujemy. Podczas miksowania stopniowo dodajemy
fetę,
oregano,
oliwę, a na koniec
sok z cytryn. Miksujemy jeszcze chwilę, aż wszystkie składniki się połączą, a dip stanie się kremowy i jednolity. Po wyłożeniu na talerzyk dip można udekorować kawałkiem
papryki i gałązką
oregano.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu