Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor daretocookCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Kukurydziane tacos z grillowanymi krewetkami i salsą pomidorową - składniki:6 szt. taco kukurydzianych18 szt. krewetek królewskich po 3 szt. na 1 taco200 g pomidorków koktajlowych1 dojrzałe awokadopęczek świeżej kolendry2 cebulkidymkicytrynaoliwa ulubiony pikantny sos (ja użyłam Franks Red Hot)jogurt naturalnyKukurydziane tacos z grillowanymi krewetkami i salsą pomidorową - sposób przygotowania: Pomidorki kroimy na ćwiartki i lekko miażdżymy w misce, dodajemy posiekaną kolendrę, dymkę, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz. Salsę dokładnie mieszamy i odstawiamy. Krewetki smażymy na patelni grillowej i skrapiamy pikantnym sosem. Na tej samej patelni podgrzewamy tortille kukurydziane. Taco wypełniamy krewetkami, salsą pomidorową i podajemy z awokado w plasterkach i gęstym jogurtem naturalnym. Palce lizać!Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu