ßßß Cookit - przepis na Kukurydziane tacos z grillowanymi krewetkami i salsą pomidorową

Kukurydziane tacos z grillowanymi krewetkami i salsą pomidorową

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor daretocook
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia meksykańska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Kukurydziane tacos z grillowanymi krewetkami i salsą pomidorową - składniki:
6 szt. taco kukurydzianych
18 szt. krewetek królewskich po 3 szt. na 1 taco
200 g pomidorków koktajlowych
1 dojrzałe awokado
pęczek świeżej kolendry
2 cebulki dymki
cytryna
oliwa ulubiony pikantny sos (ja użyłam Franks Red Hot)
jogurt naturalny
Kukurydziane tacos z grillowanymi krewetkami i salsą pomidorową - sposób przygotowania: Pomidorki kroimy na ćwiartki i lekko miażdżymy w misce, dodajemy posiekaną kolendrę, dymkę, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz. Salsę dokładnie mieszamy i odstawiamy. Krewetki smażymy na patelni grillowej i skrapiamy pikantnym sosem. Na tej samej patelni podgrzewamy tortille kukurydziane. Taco wypełniamy krewetkami, salsą pomidorową i podajemy z awokado w plasterkach i gęstym jogurtem naturalnym. Palce lizać!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163723084/kukurydziane tacos z grillowanymi krewetkami i salsa/p