ßßß Cookit - przepis na Zupa wietnamska pho

Zupa wietnamska pho

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Vu Khanh Tuyet
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Region: kuchnia wietnamska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (15 głosów)
2 duże kości wołowe (z udźca)
2 korpusy kurczaka
2 cebule
kawałek (5 cm) korzenia imbiru
makaron ryżowy lub sojowy
ugotowane mięso wołowe lub mięso kurczaka
1/2 pęczka dymki
1 pęczek świeżej kolendry
Zupa wietnamska pho - sposób przygotowania: Kości i korpusy kurczaka dokładnie umyj, zalej zimną wodą, zagotuj, usuń powstałą na powierzchni pianę. Cebulę upiecz na grillu lub przyrumień nad płomieniem, dodaj do garnka z kośćmi i korpusami kurczaka. Imbir obierz, również przyrumień nad płomieniem lub upiecz na grillu. Rozgnieć go i dodaj do zupy. Gotuj na wolnym ogniu około 5 godzin, a potem przecedź. Oddzielnie ugotuj makaron ryżowy (przepis na opakowaniu) i włóż do zupy. Do zupy dodaj też ugotowane i pokrojone na kawałeczki mięso wołowe lub kurczaka. Posyp listkami świeżej kolendry i szczypiorem dymki. Podawaj z cząstkami cytryny oraz octem przyprawionym czosnkiem i ostrą papryką.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/37971906/zupa wietnamska pho/p