ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia wietnamskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)2 duże kości wołowe (z udźca)2 korpusy kurczaka2 cebulekawałek (5 cm) korzenia imbirumakaron ryżowy lub sojowyugotowane mięso wołowe lub mięso kurczaka1/2 pęczka dymki1 pęczek świeżej kolendryZupa wietnamska pho - sposób przygotowania: Kości i korpusy kurczaka dokładnie umyj, zalej zimną wodą, zagotuj, usuń powstałą na powierzchni pianę. Cebulę upiecz na grillu lub przyrumień nad płomieniem, dodaj do garnka z kośćmi i korpusami kurczaka. Imbir obierz, również przyrumień nad płomieniem lub upiecz na grillu. Rozgnieć go i dodaj do zupy. Gotuj na wolnym ogniu około 5 godzin, a potem przecedź. Oddzielnie ugotuj makaron ryżowy (przepis na opakowaniu) i włóż do zupy. Do zupy dodaj też ugotowane i pokrojone na kawałeczki mięso wołowe lub kurczaka. Posyp listkami świeżej kolendry i szczypiorem dymki. Podawaj z cząstkami cytryny oraz octem przyprawionym czosnkiem i ostrą papryką.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu