Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tomek Woźniak

Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 ciabatta2 łyżki
oliwy1 dobra
mozzarella1
pomidorkilka listków
bazyliiPanino z
mozzarellą - sposób przygotowania: Ciabattę przecinamy wzdłuż i nacieramy
oliwą. Na jednej połowie układamy plasterki
mozzarelli, cienko pokrojonego
pomidora oraz listki
bazylii, i przykrywamy drugą połówką. Jeśli nie mamy specjalnej maszynki do panini, możemy wykorzystać patelnię grillową. Rozgrzewamy ją mocno i układamy na niej ciabattę. Mocno dociskamy drugą patelnią, tak aby ciabatta się spłaszczyła i dobrze podpiekła. Po 2 minutach obracamy i tak samo grillujemy z drugiej strony.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu