ßßß
Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 ciabatta2 łyżki oliwy1 dobra mozzarella1 pomidorkilka listków bazyliiPanino z mozzarellą - sposób przygotowania: Ciabattę przecinamy wzdłuż i nacieramy oliwą. Na jednej połowie układamy plasterki mozzarelli, cienko pokrojonego pomidora oraz listki bazylii, i przykrywamy drugą połówką. Jeśli nie mamy specjalnej maszynki do panini, możemy wykorzystać patelnię grillową. Rozgrzewamy ją mocno i układamy na niej ciabattę. Mocno dociskamy drugą patelnią, tak aby ciabatta się spłaszczyła i dobrze podpiekła. Po 2 minutach obracamy i tak samo grillujemy z drugiej strony.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu