ßßß Cookit - przepis na bakłażan z mozarellą

bakłażan z mozarellą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor anka.m
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
2 bakłażany
2 kulki mozarelli
puszka pomidorów cząstki
2 łyżki oliwy
bazylia
oregano
sól
bakłażan z mozarellą - sposób przygotowania: Bakłażany pokroić na plastry, posolić. Po kilku minutach wytrzeć papierowym ręcznikiem. Mozarellę pokroić wplastry. Na spód żaroodpornego naczynia wlać łyżkę oliwy, układać warstwę bakłażaów, warstwę mozarelli, posypując ziołami. Zalać pomidorami. Zapiekać około 40 min.
Jak pozbawić bakłażana goryczy?
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-8303921/baklazan z mozarella/p