Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor anka.mCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)2 
bakłażany2 kulki 
mozarellipuszka 
pomidorów cząstki2 łyżki 
oliwybazyliaoreganosólbakłażan z 
mozarellą - sposób przygotowania: 
Bakłażany pokroić na plastry, posolić. Po kilku minutach wytrzeć papierowym ręcznikiem. 
Mozarellę pokroić wplastry. Na spód żaroodpornego naczynia wlać łyżkę 
oliwy, układać warstwę 
bakłażaów, warstwę 
mozarelli, posypując 
ziołami. Zalać 
pomidorami. Zapiekać około 40 min.Jak pozbawić 
bakłażana goryczy?Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu