ßßß
 
            
         Fot. Marcin KlabanCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób
Fot. Marcin KlabanCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 bakłażany150 g kaszy quinoa (komosy ryżowej)2 pomidorygarść suszonych moreli1 pęczek natki pietruszkioliwasólpieprzPieczony bakłażan z kaszą quinoa - sposób przygotowania: Bakłażany pieczemy 25-30 minut w 180 st. C, aż zmiękną. Gotujemy kaszę quinoa zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory oraz morele kroimy w kostkę. Upieczone bakłażany kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki. Siekamy i mieszamy z ugotowaną kaszą quinoa, pomidorami i morelami. Dodajemy posiekaną pietruszkę, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym farszem ostrożnie wypełniamy wydrążone bakłażany i zapiekamy 10 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Możemy posypać pokruszoną fetą.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 bakłażany150 g kaszy quinoa (komosy ryżowej)2 pomidorygarść suszonych moreli1 pęczek natki pietruszkioliwasólpieprzPieczony bakłażan z kaszą quinoa - sposób przygotowania: Bakłażany pieczemy 25-30 minut w 180 st. C, aż zmiękną. Gotujemy kaszę quinoa zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory oraz morele kroimy w kostkę. Upieczone bakłażany kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki. Siekamy i mieszamy z ugotowaną kaszą quinoa, pomidorami i morelami. Dodajemy posiekaną pietruszkę, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym farszem ostrożnie wypełniamy wydrążone bakłażany i zapiekamy 10 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Możemy posypać pokruszoną fetą.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu