ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia greckaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Pitaroudia me kremidi, czyli rodyjskie placuszki z cebulą - składniki:1 kg cebuli obranej i posiekanej2 duże dojrzałe pomidoryposiekane2 łyżki posiekanej mięty5-6 łyżek mąkisólpieprzPitaroudia me kremidi, czyli rodyjskie placuszki z cebulą - sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę. Zostawiamy w lodówce przez co najmniej jedną godzinę. Kształtujemy okrągłe klopsiki i spłaszczamy w dłoniach na kształt placków lub jeżeli nie mamy wprawy, lub ciasto wydaje się nam zbyt rzadkie, to kładziemy łyżką, bezpośrednio na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy z obu stron na rumiano.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu