ßßß Cookit - przepis na Szwajcarska sałatka ziemniaczana

Szwajcarska sałatka ziemniaczana

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia austriacka,kuchnia szwajcarska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (34 głosy)
1.2 kg ziemniaków
3 cebule
50 dag kiełbasy szynkowej
15 dag korniszonów
25 dag żółtego sera np. emmentalera
100 ml octu z białego wina
200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki)
sól
biały pieprz
1/2 łyżeczki cukru
5 łyżek oleju
1/2 pęczka natki
2 łyżki prażonej cebulki (takiej jak do hot-dogów)
Szwajcarska sałatka ziemniaczana - sposób przygotowania: Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Cebule obierz i pokrój w krążki. Kiełbasę obierz z osłonki i pokrój na cienkie plasterki. Ogórki również pokrój w plasterki. W rondelku podgrzej bulion warzywny. Emmentaler pokrój w słupki. Ugotowane ziemniaki odcedź, zalej zimną wodą i obierz z łupinek. Pokrój w plasterki, polej gorącym bulionem. Odstaw do przestygnięcia, potem osącz. Ocet przypraw solą, pieprzem i cukrem, utrzyj z olejem. Do ziemniaków dodaj kiełbasę, cebule, ogórki i ser, wymieszaj. Polej sosem winegret, odstaw na 20 minut. Posyp natką i prażoną cebulką.
Tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem
kostkę. Ciągle głodny? Zobacz też przepisy na: Sałatkę ziemniaczaną z papryką i serem , Szwajcarską sałatkę ziemniaczaną i Sałatkę ziemniaczaną z kminkiem Sprawdź też nasze przepisy na Ziemniaczane fantazje Pierwowzór sznycla wiedeńskiego przywiózł z Włoch do Wiednia feldmarszałek hrabia Joseph
Sałatki z ziemniakami - dla bardzo głodnych!
. Danie dla osób o wielkim apetycie. Szwajcarska sałatka ziemniaczana : 1.2 kg ziemniaków 3 cebule 50 dag kiełbasy szynkowej 15 dag korniszonów 25 dag żółtego sera np. emmentalera 100 ml octu z białego wina 200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki) sól biały pieprz 1/2 łyżeczki cukru 5 łyżek
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/34868294/szwajcarska salatka ziemniaczana/p