Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1,2 kilogramów
cebula 3 sztuk
kiełbasa szynkowa 500 gramów
korniszony 150 gramów
ser żółty 250 gramów
ocet winny 100 mililitrów
bulion warzywny 200 mililitrów
cukier 0,5 łyżek deserowych
olej 5 łyżek stołowych
natka pietruszki 0,5 pęczek
cebulka prażona 2 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach. Oczyszczoną
cebulę pokroić w kosteczkę, a obraną
kiełbasę w cienkie plasterki.
Bulion podgrzać w rondlu.
Ser pokroić w słupki. Odcedzone
ziemniaki zalać zimna
wodą i obrać z łupinek, pokroić w plasterki i polać gorącym
bulionem. Ostudzone osączyć.
Ocet doprawić
solą,
pieprzem oraz
cukrem i utrzeć z
olejem.Do
ziemniaków dodać
kiełbasę,
cebule,
ogórki oraz
ser i wymieszać. Polać
sosem winegret i odstawić na 20 minut. Posypać posiekana
natką i
prażona cebulką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: