ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1,2 kilogramówcebula 3 sztukkiełbasa szynkowa 500 gramówkorniszony 150 gramówser żółty 250 gramówocet winny 100 mililitrówbulion warzywny 200 mililitrówcukier 0,5 łyżek deserowycholej 5 łyżek stołowychnatka pietruszki 0,5 pęczekcebulka prażona 2 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Oczyszczoną cebulę pokroić w kosteczkę, a obraną kiełbasę w cienkie plasterki. Bulion podgrzać w rondlu. Ser pokroić w słupki. Odcedzone ziemniaki zalać zimna wodą i obrać z łupinek, pokroić w plasterki i polać gorącym bulionem. Ostudzone osączyć.Ocet doprawić solą, pieprzem oraz cukrem i utrzeć z olejem.Do ziemniaków dodać kiełbasę, cebule, ogórki oraz ser i wymieszać. Polać sosem winegret i odstawić na 20 minut. Posypać posiekana natką i prażona cebulką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: