Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Kulki
serowe - składniki:1 kostka
sera twarogowego /200 gr/1 kostka
sera typu
feta /270 gr/15 dag
sera żółtego ostregopieprz czarnyostra papryka do smakuDo obtoczenia:0.5 pęczka
szczypiorku0.5 szklanki
orzechów zmielonych3 łyżki
papryki słodkiej mielonejdodatki:papierowe foremki /papilotki/Kulki
serowe - sposób przygotowania:
Ser twarogowy rozdrobnić widelcem i dodać
ser typu
feta.
Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach dodać do masy i dobrze wyrobić. Doprawić masę
pieprzem i
ostrą papryką ,nie solic bo
ser feta jest słony. Wstawić masę do lodówki na 15 min, aby się schłodziła. Przygotować do obtaczania kulek:drobno posiekany
szczypiorek,
paprykę słodka i zmielone
orzechy. Zwilżonymi dłońmi formować z masy kulki wielkości
orzecha włoskiego i każdą obtaczać w
papryce,orzechach,
szczypiorku. Ułozyc kulki na talerzu w paipierowych foremkach.Lekkie i zdrowe przekąski - na piknik, imprezę na działce, wypad za miasto

przepis na kolorowe kulki
serowe . Kulki
serowo-
ziołowe 500 g białego
twarogu półtłustego o kremowej konsystencji 8-10
suszonych pomidorów z
oleju 1 pęczek
tymianku 1 pęczek
oregano 1 pęczek
bazylii sól pieprz oliwa Ser przełóż do dużej miski, rozgnieć widelcem, dopraw
solą i
pieprzem. SuszonePysznie bez glutenu - książka nie tylko dla osób na diecie

,
musztardę,
ocet balsamiczny,
sok z cytryny i
oliwę.
Buraki wyjmij z piekarnika i pozwól im wystygnąć przez 10-15 minut. Kiedy ostygną, nabij każdy na widelec i ściągnij skórkę, która teraz odejdzie bez problemu. Pokrój
buraki w ósemki i rozłóż na sałacie. Wyjmij kulki
serowe z lodówki i rozłóż
międzyTani, zdrowy, dobrze znany -
twaróg w roli głównej

Pasikowski
Serowo-
ziołowe kulki sprawdzą się jako przekąska podczas przyjęcia lub spotkania ze znajomymi. Jeśli podoba ci się ten pomysł, wypróbuj również kolorowe kulki
serowe . Kulki
serowo-
ziołowe 500 g białego
twarogu półtłustego o kremowej konsystencji 8-10
suszonych pomidorów z
oleju 1 pęczekSmaki Normandii

jak np.
bezy. Gdy wystygną połowę z nich wyciągamy z foremek i ?doklejamy? do tych, które pozostały w foremkach, tworząc kule. W środek każdej wbijamy wykałaczkę, wkładamy na godzinę do zamrażalnika. Robimy glazurę. Sok z
buraka podgrzewamy, dodajemy agar-agar i mieszamy. Kulki
serowe zanurzamyPrzekąski na jeden kęs

Na początek coś prostego - kulki
twarogowe. Można je przyprawiać na różne sposoby, jeść same lub rozsmarowane na
chlebie czy krakersach. Zalane
oliwą można przez dłuższy czas przechowywać w lodówce (im dłużej
stoją, tym lepiej przegryzają się w nich smaki). Kolorowe kulki
serowe ok. 500 g białego