ßßß Cookit - przepis na Kulki serowe

Kulki serowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Kulki serowe - składniki:
1 kostka sera twarogowego /200 gr/
1 kostka sera typu feta /270 gr/
15 dag sera żółtego ostrego
pieprz czarny
ostra papryka do smaku
Do obtoczenia:
0.5 pęczka szczypiorku
0.5 szklanki orzechów zmielonych
3 łyżki papryki słodkiej mielonej
dodatki:
papierowe foremki /papilotki/
Kulki serowe - sposób przygotowania: Ser twarogowy rozdrobnić widelcem i dodać ser typu feta. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach dodać do masy i dobrze wyrobić. Doprawić masę pieprzem i ostrą papryką ,nie solic bo ser feta jest słony. Wstawić masę do lodówki na 15 min, aby się schłodziła. Przygotować do obtaczania kulek:drobno posiekany szczypiorek,paprykę słodka i zmielone orzechy. Zwilżonymi dłońmi formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego i każdą obtaczać w papryce,orzechach,szczypiorku. Ułozyc kulki na talerzu w paipierowych foremkach.
Lekkie i zdrowe przekąski - na piknik, imprezę na działce, wypad za miasto
przepis na kolorowe kulki serowe . Kulki serowo-ziołowe 500 g białego twarogu półtłustego o kremowej konsystencji 8-10 suszonych pomidorów z oleju 1 pęczek tymianku 1 pęczek oregano 1 pęczek bazylii sól pieprz oliwa Ser przełóż do dużej miski, rozgnieć widelcem, dopraw solą i pieprzem. Suszone
Pysznie bez glutenu - książka nie tylko dla osób na diecie
, musztardę, ocet balsamiczny, sok z cytryny i oliwę. Buraki wyjmij z piekarnika i pozwól im wystygnąć przez 10-15 minut. Kiedy ostygną, nabij każdy na widelec i ściągnij skórkę, która teraz odejdzie bez problemu. Pokrój buraki w ósemki i rozłóż na sałacie. Wyjmij kulki serowe z lodówki i rozłóż między
Tani, zdrowy, dobrze znany - twaróg w roli głównej
Pasikowski Serowo-ziołowe kulki sprawdzą się jako przekąska podczas przyjęcia lub spotkania ze znajomymi. Jeśli podoba ci się ten pomysł, wypróbuj również kolorowe kulki serowe . Kulki serowo-ziołowe 500 g białego twarogu półtłustego o kremowej konsystencji 8-10 suszonych pomidorów z oleju 1 pęczek
Smaki Normandii
jak np. bezy. Gdy wystygną połowę z nich wyciągamy z foremek i ?doklejamy? do tych, które pozostały w foremkach, tworząc kule. W środek każdej wbijamy wykałaczkę, wkładamy na godzinę do zamrażalnika. Robimy glazurę. Sok z buraka podgrzewamy, dodajemy agar-agar i mieszamy. Kulki serowe zanurzamy
Przekąski na jeden kęs
Na początek coś prostego - kulki twarogowe. Można je przyprawiać na różne sposoby, jeść same lub rozsmarowane na chlebie czy krakersach. Zalane oliwą można przez dłuższy czas przechowywać w lodówce (im dłużej stoją, tym lepiej przegryzają się w nich smaki). Kolorowe kulki serowe ok. 500 g białego
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343411/kulki serowe/p