Wykonanie
Ciasto francuskie, moje ulubione.Wszystkie dania z nim związane na bank są przepyszne.Tym razem wersja na słono, na sniadanie lub kolacje:)
Składniki:
ciasto francuskie - arkusz( z Biedronki)
szynka z indyka(możecie dać ulubioną przez was) - 150 gram
ser żółty(kostka) - 150 gram
szczypiorek - 1/2 pęczka
papryka słodka - 1 łyżeczka
sól,
pieprz - do smakuWykonanie:Rozwijamy arkusz
ciasta francuskiego.Nakłuwamy widelcem.
Szynkę i
ser kroimy w kostkę,
szczypior siekamy.Rozsypujemy po całej powierzchni pokrojone składniki .Dodajemy
sól,
pieprz i słodką-
paprykę.Zawijamy krótszy bok w kierunku dłuższego. Tniemy na 2 centymetrowe kawałki.Układamy na papierze do pieczenia.Pieczemy 20 minut w 180*C z termoobiegiem.Smacznego.