ßßß Cookit - przepis na - masło miksujemy na puszystą masę,

- masło miksujemy na puszystą masę,

nazwa

Wykonanie

Przeziębienie nadal nie ustępuje, chociaż jem czosnek w ogromnych ilościach. Dzisiaj na przykład dodałam go do pasty jajecznej
Pastę jajeczną zna dobrze chyba każdy z nas. Jest prosta w wykonaniu, świetna zarówno na śniadanie, kolację jak i na szybką przekąskę w ciągu dnia.
chyba każda gospodyni robi ją troszkę inaczej, ja używam przepisu mojej Mamy i ta pasta zawsze będzie miała dla mnie smak dzieciństwa.
potrzebne składniki
3-4 jajka ugotowane na twardo,
2-4 łyżki ostrego majonezu (najlepszy moim zdaniem jest Kielecki),
1-2 łyżki masła,
przyprawy: sól, pieprz,
opcjonalnie: ser żółty, 0,5 cebuli, 2 ząbki czosnku lub szczypiorek.
Ja wszystkie składniki mieszam po prostu w misce siekającej blendera i doprawiam.
jeśli nie macie blendera:
- jajka i ser (jeśli go dodajemy) ścieramy na drobnych oczkach tarki,
- dodajemy starte jajka, majonez, (ewentualnie pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty ser żółty lub posiekany szczypiorek) i doprawiamy,
- pastę dobrze jest włożyć na kilkanaście minut do lodówki, żeby składniki "związały"' ale można też jeść od razu.
Aha i odnośnie komentarzy do poprzedniego postu. Gotujący mężczyzna to rzeczywiście prawdziwy skarb!!
A czy Wasi Mężczyźni gotują?
Źródło:http://zeby-zycie-mialo-smaczek.blogspot.com/2011/09/pasta-jajeczna.html