Wykonanie
Przeziębienie nadal nie ustępuje, chociaż jem
czosnek w ogromnych ilościach. Dzisiaj na przykład dodałam go do
pasty jajecznejPastę jajeczną zna dobrze chyba każdy z nas. Jest prosta w wykonaniu, świetna zarówno na śniadanie, kolację jak i na szybką przekąskę w ciągu dnia.chyba każda gospodyni robi ją troszkę inaczej, ja używam przepisu mojej Mamy i ta pasta zawsze będzie miała dla mnie smak dzieciństwa.potrzebne składniki3-4
jajka ugotowane na twardo,2-4 łyżki
ostrego majonezu (najlepszy moim zdaniem jest Kielecki),1-2 łyżki
masła,
przyprawy:
sól,
pieprz,opcjonalnie:
ser żółty, 0,5
cebuli, 2 ząbki
czosnku lub
szczypiorek.Ja wszystkie składniki mieszam po prostu w misce siekającej blendera i doprawiam.jeśli nie macie blendera:-
jajka i
ser (jeśli go dodajemy) ścieramy na drobnych oczkach tarki,- dodajemy starte
jajka,
majonez, (ewentualnie pokrojoną w drobną kostkę
cebulę, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
starty ser żółty lub posiekany
szczypiorek) i doprawiamy,- pastę dobrze jest włożyć na kilkanaście minut do lodówki, żeby składniki "związały"' ale można też jeść od razu.

Aha i odnośnie komentarzy do poprzedniego postu. Gotujący mężczyzna to rzeczywiście prawdziwy skarb!!A czy Wasi Mężczyźni gotują?