ßßß Cookit - przepis na Pianki marshmallows

Pianki marshmallows

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magda Duklas
Fot. M&K Duklas / duklas.pl
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia angielska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Pianki marshmallows - składniki:
olej do smarowania
1/2 szklanki zmiksowanych i przetartych przez sitko truskawek (mogą być mrożone)
1/2 szklanki wody + 3/4 szklanki
4 łyżki żelatyny
3 szklanki cukru
1 szklanka jasnego syropu kukurydzianego (do kupienia w sklepach z żywnością ekologiczną i w internecie)
1/4 szklanki cukru pudru
1/4 szklanki skrobi ziemniaczanej
Pianki marshmallows - sposób przygotowania: Dwa szklane naczynia (np. 12 x 27 cm) wykładamy folią aluminiową i smarujemy ją lekko olejem. Mus truskawkowy mieszamy z 1/2 szklanki wody, dodając żelatynę. Pozostawiamy masę, aby napęczniała. W sporym garnku z grubym dnem zagotowujemy na małym ogniu cukier wymieszany z syropem kukurydzianym i 3/4 szklanki wody. Potrzebny będzie termometr do cukierków, ale jeśli go nie mamy, możemy użyć termometru do mięsa syrop ma osiągnąć temperaturę 115-120°C. Ta faza nazywa się fazą miękkiej kulki, co oznacza, że jeśli wyjmiemy kropelkę syropu na talerzyk i potrzymamy pod zimną wodą, utworzy się elastyczna, miękka piłeczka. Kiedy masa osiągnie pożądaną temperaturę, wlewamy ją do miksera wraz z musem truskawkowym. Ubijamy na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się gęsta i puszysta, co powinno zająć 10-15 minut. Nie należy się zniechęcać długim miksowaniem: w pewnym momencie masa stanie się lekka, jasnoróżowa i podwoi swoją objętość. Gotową masę wlewamy do przygotowanych naczyń i pozostawiamy na kilkanaście godzin w temperaturze pokojowej. Kiedy masa wyschnie, oprószamy ją cukrem pudrem wymieszanym z mąką ziemniaczaną, przewracamy naczynie do góry dnem, zdejmujemy delikatnie folię i znów lekko oprószamy. Ostrym, natłuszczonym nożem kroimy piankę na kwadraty. Każdy kawałek oprószamy mieszanką cukrowo-skrobiową. Gąbeczki należy przechowywać w zamkniętym pojemniku.
Słodkie Walentynki w Marks & Spencer
napis "love". Dla tych, którzy planują samodzielnie przygotować coś słodkiego dla najbliższej osoby - silikonowe formy w kształcie serca. A do tego różowe ciasteczka, pianki marshmallows i ręcznie dekorowane czekolady. Ceny od ok. 15 zł.
Babeczka z automatu
kupowania puszki napoju z automatu. Na ekranie dotykowym wystarczy wybrać, na jaką babeczkę mamy ochotę (do wyboru są między innymi cupcakes marchewkowe, czekoladowe z piankami marshmallows albo waniliowe ) i wrzucić odpowiednią kwotę do otworu automatu. Po chwili na ekranie zobaczymy wnętrze automatu
Słodkie ziemniaki w kuchni
doprawia się je przyprawami korzennymi takimi jak cynamon i gałką muszkatołową. A oto kilka przepisów na dania ze słodkich ziemniaków. Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i pianek marshmallows Taka zapiekanka często pojawia się na amerykańskich stołach z okazji Święta Dziękczynienia. Puree ze słodkich
skondensowanego niesłodzonego szczypta soli 200 g gorzkiej czekolady 100 g pianek marshmallows Zagotowujemy cukier, mleko i sól, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy posiekaną czekoladę, szybko i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści. Dorzucamy pokrojone na mniejsze kawałki pianki
Domowe łakocie
czekoladowe 330 g cukru 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego szczypta soli 200 g gorzkiej czekolady 100 g pianek marshmallows Zagotowujemy cukier, mleko i sól, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy posiekaną czekoladę, szybko i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści. Dorzucamy
Gorące jak ser
także we Francji oraz Włoszech, gdzie nazywa się je fonduta. Oprócz klasycznego serowego fondue można również wykonać fondue mięsne (kawałki mięsa macza się w roztopionym tłuszczu) oraz fondue czekoladowe (w czekoladzie zanurza się kawałki owoców, ciasta lub pianki marshmallows). Fondue to danie bardzo
Prosty przepis na domowe łakocie, czyli jak zrobić blok czekoladowy?
rodzynki. W Anglii oraz USA do bloku czekoladowego dodaje się także pianki marshmallows . O czym warto pamiętać? - Choć w większości przepisów na blok czekoladowy znajdziemy margarynę, zamiast niej można również użyć masła. Dzięki niemu blok będzie bardziej zwarty. Jeśli jednak wolisz, aby był miękki
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940667/pianki marshmallows/p