Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Lubię Gotować

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (32 głosy)1 i 1/2 kg
ziemniakówduża
cebula1-2 łyżki
mąki ziemniaczanejpieprzsólNadzienie:50 dag ugotowanego
mięsa z rosołuwarzywa z rosołu (
marchewki /
pietruszka /
por / kawałek
selera)
cebulałyżka
olejumajeranekjajoPyzy z farszem
mięsno-warzywnym - sposób przygotowania: Ugotować 50 dag
ziemniaków w mundurkach, obrać, przecisnąć przez praskę. Pozostałe
ziemniaki obrać, utrzeć na miazgę i odcisnąć z soku. Wymieszać ze startą
cebulą i piure z
ziemniaków. Gdy odciśnięty sok się ustoi, zlać go, a osiadły na dnie krochmal dodać do miski z
ziemniakami i
cebulą, dokładnie wymieszać z
mąką, przyprawić
solą i
pieprzem.
Mięso i gotowane warzywa zemleć, wymieszać z przesmażoną na
oleju drobno posiekaną
cebulą, doprawić
majerankiem,
solą i
pieprzem, wymieszać z
jajem, wyrobić. Formować w dłoni małe placuszki, na środek każdego kłaść łyżeczkę farszu, zlepiać brzegi i toczyć kształtne kulki. Kłaść na osolony wrzątek i gotować około 15 min. Odcedzić i polać stopioną
słoninką. Podawać z surówką z
kwaszonej kapusty.
Ziemniak - może zaskoczyć!

Zostało
mięso i warzywa z rosołu? Świetnie! Zrobisz z nich farsz, którym napełnisz pyzy ziemniaczane. Dzięki niemu nie będą nudne. Podawać z surówką z
kwaszonej kapusty. Pyzy z farszem
mięsno - warzywnym 1 i 1/2 kg
ziemniaków duża
cebula 1-2 łyżki
mąki ziemniaczanej pieprz sól Nadzienie: 50Kluski - tani sposób na domowy obiad

je zrobić na przykład z
kapusty z
grzybami czy
szpinaku. Pyzy z farszem
mięsno - warzywnym 1 i 1/2 kg
ziemniaków duża
cebula 1-2 łyżki
mąki ziemniaczanej pieprz sól Nadzienie: 50 dag ugotowanego
mięsa z rosołu warzywa z rosołu (
marchewki /
pietruszka /
por / kawałek
selera)
cebula łyżka
olejuPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu