ßßß Cookit - przepis na Pyzy z farszem mięsno-warzywnym

Pyzy z farszem mięsno-warzywnym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Lubię Gotować
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (32 głosy)
1 i 1/2 kg ziemniaków
duża cebula
1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
pieprz
sól
Nadzienie:
50 dag ugotowanego mięsa z rosołu
warzywa z rosołu (marchewki / pietruszka / por / kawałek selera)
cebula
łyżka oleju
majeranek
jajo
Pyzy z farszem mięsno-warzywnym - sposób przygotowania: Ugotować 50 dag ziemniaków w mundurkach, obrać, przecisnąć przez praskę. Pozostałe ziemniaki obrać, utrzeć na miazgę i odcisnąć z soku. Wymieszać ze startą cebulą i piure z ziemniaków. Gdy odciśnięty sok się ustoi, zlać go, a osiadły na dnie krochmal dodać do miski z ziemniakami i cebulą, dokładnie wymieszać z mąką, przyprawić solą i pieprzem. Mięso i gotowane warzywa zemleć, wymieszać z przesmażoną na oleju drobno posiekaną cebulą, doprawić majerankiem, solą i pieprzem, wymieszać z jajem, wyrobić. Formować w dłoni małe placuszki, na środek każdego kłaść łyżeczkę farszu, zlepiać brzegi i toczyć kształtne kulki. Kłaść na osolony wrzątek i gotować około 15 min. Odcedzić i polać stopioną słoninką. Podawać z surówką z kwaszonej kapusty.
Ziemniak - może zaskoczyć!
Zostało mięso i warzywa z rosołu? Świetnie! Zrobisz z nich farsz, którym napełnisz pyzy ziemniaczane. Dzięki niemu nie będą nudne. Podawać z surówką z kwaszonej kapusty. Pyzy z farszem mięsno - warzywnym 1 i 1/2 kg ziemniaków duża cebula 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej pieprz sól Nadzienie: 50
Kluski - tani sposób na domowy obiad
je zrobić na przykład z kapusty z grzybami czy szpinaku. Pyzy z farszem mięsno - warzywnym 1 i 1/2 kg ziemniaków duża cebula 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej pieprz sól Nadzienie: 50 dag ugotowanego mięsa z rosołu warzywa z rosołu (marchewki / pietruszka / por / kawałek selera) cebula łyżka oleju
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-12766014/pyzy z farszem miesnowarzywnym/p