Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEudka kurczaka marynowane w musztardzie i miodzie
Polecam przepis na pałki z
kurczaka marynowane w musztardzie i miodzie..Fajna odmiana od tradycyjnych potraw..U mnie w domu zagościło na stałe w moim menu..Korzystałam z przepisy.plSkładniki :10 kurzych udek,2 duże
marchewki,100g
groszku nie koniecznie5 dużych łyżek
miodu,3 duże łyżki
musztardy,
oliwa,4 ząbki
czosnku,
przyprawy mielone:
papryka,
kurkuma,
ziołowy pieprz,
oregano,
pietruszka,
sólSposób przygotowania
Mięso oczyszczamy i myjemy pod gorącą
wodą. mieszamy wszystkie
przyprawy wraz z posiekanym
czosnkiem,
musztardą,
miodem i paroma łyżkami
oliwy, w tej marynacie trzymamy
mięso przez trzy godziny. Pokrojone w plasterki
marchewki układamy na wysmarowanej
masłem formie do pieczenia. Na
marchewce kładziemy wymieszane w marynacie udka. Udka pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni. Po 20 minutach posypujemy je
groszkiem i następnie pieczemy razem pozostałe 30 minut..Podajemy z
makaronem lub
ryżem..Smacznego !Powiązany przepis:
jaja w
sosie tatarskimzupa gulaszowa ala strogonowWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy