ßßß
Polecam przepis na pałki z kurczaka marynowane w musztardzie i miodzie..Fajna odmiana od tradycyjnych potraw..U mnie w domu zagościło na stałe w moim menu..Korzystałam z przepisy.plSkładniki :10 kurzych udek,2 duże marchewki,100g groszku nie koniecznie5 dużych łyżek miodu,3 duże łyżki musztardy,oliwa,4 ząbki czosnku,przyprawy mielone: papryka, kurkuma, ziołowy pieprz, oregano, pietruszka, sólSposób przygotowaniaMięso oczyszczamy i myjemy pod gorącą wodą. mieszamy wszystkie przyprawy wraz z posiekanym czosnkiem, musztardą, miodem i paroma łyżkami oliwy, w tej marynacie trzymamy mięso przez trzy godziny. Pokrojone w plasterki marchewki układamy na wysmarowanej masłem formie do pieczenia. Na marchewce kładziemy wymieszane w marynacie udka. Udka pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni. Po 20 minutach posypujemy je groszkiem i następnie pieczemy razem pozostałe 30 minut..Podajemy z makaronem lub ryżem..Smacznego !Powiązany przepis:jaja w sosie tatarskimzupa gulaszowa ala strogonowWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy