ßßß Cookit - przepis na udka kurczaka marynowane w musztardzie i miodzie

udka kurczaka marynowane w musztardzie i miodzie

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
udka kurczaka marynowane w musztardzie i miodzie
Polecam przepis na pałki z kurczaka marynowane w musztardzie i miodzie..Fajna odmiana od tradycyjnych potraw..U mnie w domu zagościło na stałe w moim menu
..Korzystałam z przepisy.pl
Składniki :
10 kurzych udek,
2 duże marchewki,
100g groszku nie koniecznie
5 dużych łyżek miodu,
3 duże łyżki musztardy,
oliwa,
4 ząbki czosnku,
przyprawy mielone: papryka, kurkuma, ziołowy pieprz, oregano, pietruszka, sól
Sposób przygotowania
Mięso oczyszczamy i myjemy pod gorącą wodą. mieszamy wszystkie przyprawy wraz z posiekanym czosnkiem, musztardą, miodem i paroma łyżkami oliwy, w tej marynacie trzymamy mięso przez trzy godziny. Pokrojone w plasterki marchewki układamy na wysmarowanej masłem formie do pieczenia. Na marchewce kładziemy wymieszane w marynacie udka. Udka pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni. Po 20 minutach posypujemy je groszkiem i następnie pieczemy razem pozostałe 30 minut..
Podajemy z makaronem lub ryżem..
Smacznego !
Powiązany przepis:
jaja w sosie tatarskim
zupa gulaszowa ala strogonow
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/udka-kurczka-marynowane-w-musztardzie-i-miodzie