Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEzupa gulaszowa ala strogonow
Polecam przepis na zupę gulaszową w nieco innej odsłonie..Mój autorki pomysł ..Mam nadzieję .że przypadnie Państwu do gustu....Serdecznie polecam..Składniki :1 kg
wołowiny dobrej jakości1
czerwona papryka słodka1
papryka peperoni20 dag
pieczarek2
cebule2-3
ziemniaki4 ząbki
czosnku2 łyzki
koncentratu pomidorowego1 łyżka
musztardy sarebskiej2
liście laurowe5 ziaren
ziela angielskiego oraz
pieprzy ziarnistego2 łyzki
słodkiej paprykisól1/2 łyżeczka
papryki ostrej3 łyżki
smalcu o smażenia2-3 łyżki
mąki do obtoczenia
wołowiny..Wykonanie :Pokrojoną i pozbawioną błon
wołowinę obtaczamy w
mące i obsmażamy na 2 łyżkach
smalcu aż sie zarumieni..Przekładamy do garnka dajemy
paprykę słodką i ostrą
liśc laurowy.
ziele angielskie .
sól oraz
czosnek obrany i pokrojony w paski.zalewamy 4 litrami
wody i gotujemy na wolnym ogniu około 60 minut..W
między czasie na patelnie dajemy 1 łyżkę
smalcu..na której przesmażamy
cebulę pokrojoną w piórka po jej zarumienieniu dodajemy pokrojone w paski
papryki oraz
pieczarki i smażymy aż zmiękną ..dodajemy koncentrat z
musztardą rozrobiony w pół szklanki
wody i wlewamy na
cebulę razem gotując około 5 minut doprawiając
solą..PO 60 minutach wlewamy do zupy dodajemy pokrojone w kostkę
ziemniaki i gotujemy na wolnym ogniu następne 20 minut..Podajemy z
białym pieczywem..SmacznegoPowiązany przepis:
udka kurczaka marynowane w musztardzie i miodziezapiekanka z
ziemniakami,
jajkami i
wędzonym seremWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy