ßßß
Polecam przepis na zupę gulaszową w nieco innej odsłonie..Mój autorki pomysł ..Mam nadzieję .że przypadnie Państwu do gustu....Serdecznie polecam..Składniki :1 kg wołowiny dobrej jakości1 czerwona papryka słodka1 papryka peperoni20 dag pieczarek2 cebule2-3 ziemniaki4 ząbki czosnku2 łyzki koncentratu pomidorowego1 łyżka musztardy sarebskiej2 liście laurowe5 ziaren ziela angielskiego oraz pieprzy ziarnistego2 łyzki słodkiej paprykisól1/2 łyżeczka papryki ostrej3 łyżki smalcu o smażenia2-3 łyżki mąki do obtoczenia wołowiny..Wykonanie :Pokrojoną i pozbawioną błon wołowinę obtaczamy w mące i obsmażamy na 2 łyżkach smalcu aż sie zarumieni..Przekładamy do garnka dajemy paprykę słodką i ostrą liśc laurowy.ziele angielskie .sól oraz czosnek obrany i pokrojony w paski.zalewamy 4 litrami wody i gotujemy na wolnym ogniu około 60 minut..W między czasie na patelnie dajemy 1 łyżkę smalcu..na której przesmażamy cebulę pokrojoną w piórka po jej zarumienieniu dodajemy pokrojone w paski papryki oraz pieczarki i smażymy aż zmiękną ..dodajemy koncentrat z musztardą rozrobiony w pół szklanki wody i wlewamy na cebulę razem gotując około 5 minut doprawiając solą..PO 60 minutach wlewamy do zupy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na wolnym ogniu następne 20 minut..Podajemy z białym pieczywem..SmacznegoPowiązany przepis:udka kurczaka marynowane w musztardzie i miodziezapiekanka z ziemniakami, jajkami i wędzonym seremWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy