Wykonanie
Jak już
pisałam w poprzednim
poście, nawiązałam współpracę ze sklepem Anielskie Przysmaki . Dostałam swoje produkty i z niecierpliwością czekałam aż je wypróbuję. Na pierwszy ogień poszedł złocisty
syrop klonowy, a tuż za nim nowość! -
konfitura z
wiśni z
kardamonem !Na śniadanie zrobiłam dziś
morelkowy mus owsiany właśnie z
konfiturą z
wiśni z
kardamonem . Dodałam też trochę
syropu klonowego, który idealnie współgrał - ze względu na kwaskowatość morelek i
konfitury. Do pochrupania ulubione
nerkowce oraz granola owocowa :)
morelowy mus owsiany z
nerkowcami,
syropem klonowym,
konfiturą z
wiśni z
kardamonem oraz granolą
owocowąapricot oats mousse with cashew nuts, maple
syrup, cherry jam with cardamom and fruit granola~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Mus był pyszny, a właśnie całego tego smacznego smaku oprócz morelek nadała
konfiturka. Ten wyczuwalny smak
kardamonu okazał się strzałem w dziesiątkę w połączeniu z lekko kwaśnymi
wiśniami. Poza tym można w niej dokładnie wyczuć
owoce wiśni w całości, co bardzo mnie zachwyciło w tym
przetworze.
Opis produktu:
Wiśnia ma smak lekko kwaśny.Zawiera dużo kwasów organicznych a szczególnie kwasu
jabłkowego.Zawiera witaminy C,PP oraz fosfor i glukozę.Posiada również witaminy z grupy B i
sole mineralne.Pomaga na obniżenie cholesterolu,choroby
serca,krążenie.Poprawia apetyt i reguluje trawienie.
Kardamon jest roślina zieloną a
owoce są w smaku mocno korzenne.Pomaga na przeziębienie,grypę,biegunki,zaburzenia trawienia i układu oddechowego.Jego intensywny smak pomaga przy katarze.
Wiśnie z
kardamonem tworzą fantastyczny smak.Można dodawać do naleśników,do
herbaty itp.Skład:
Wiśnie,
cukier,
woda, pektyna,
kardamon, kwas
cytrynowy, regulator kwasowościSporządzono z 75g
owoców na 100g produktu.Przyznam, że nie kupuję
konfitur, a najbardziej smakują te domowe. Jednak ta właśnie ma taki smak. Jakby wyciągnięta z babcinej spiżarni. Jestem pewna, że zaskoczy was, tak jak i mnie :)
Syrop klonowy wykorzystałam nie tylko do owsianego musu, ale również do posłodzenia porannej
kawy, zrobiłam expresso coratado, które wymagało odrobiny
słodyczy (mimo iż
kawy nigdy nie słodzę).
Tak naprawdę polubiłam
syrop klonowy dzięki
śniadaniowym blogom. Bardzo ucieszyłam się, gdy paczka z sklepu Anielskie Przysmaki przyszła już wczoraj, bo akurat mój
syrop się skończył, a wiedziałam, że właśnie w tej paczce jest kolejny.Opis produktu:KLON-zbierany i produkowany w Kanadzie. Ma przezroczysty i delikatny żółty kolor. Można dodawać jako polewę do
sera białego, naleśników, gofrów. A także można dodawać do
lodów który podkreśla walory smakowe.Skład:
Syrop klonowy,
cukierUwielbiam tą
słodycz jaką
daje właśnie ten
syrop. Bardzo często go używam, a czasami zdarza się że codziennie. Ma idealną konsystencje i nadaję się do wszystkiego. Chętnie używam go do słodzenia owsianek, naleśników, placków czy też właśnie gorzkiej
kawy. Polecam wszystkim, jest o wiele zdrowszy od zwykłego
cukru.Już nie umiem doczekać się aż wypróbuję pyszny
miód z
cynamonem oraz mus
jagodowy - recenzje już wkrótce na blogu :)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wyszłam, pojeździłam na rowerze, wygrzewałam się na słonku, czytałam...uśmiechałam się, poczułam radość! Poprawił mi się humor. Jeszcze wiele przede mną, ale wierzę w własne siły i mam nadzieję, że będzie dobrze :)Poza tym zrobiłam wczoraj przepyszne placuszki i to pierwszy raz na wytrawnie.
Potem ulubiony letni
mus owocowy:
brzoskwinia-
banan *-*
żytnie placuszki z
cukinią oraz
łososiem wędzonym podane z
jogurtem greckim z
przyprawą tzatzikirye pancakes with zucchini and smoked salmon served with Greek
yogurt with tzatziki spice
mus
brzoskwiniowo-
bananowy (
malinki dla ozdoby)peach and
banana mousse (raspberries for decoration)Miłego dnia ;*Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.Lew Tołstoj