ßßß
Na rozgrzanie w taki zimowy, mokry dzień proponuję zupkę grzybową. I to nie byle jaką, bo kurkową. Bardzo lubię takie smaki i Wam również polecam.Składniki3 skrzydełka (z kurczaka)30 dag kurek1 cebula (akurat miałam tylko czerwoną, też się nada :))rozmarynlubczyk1 garść marchewek baby (może być zwykła pokrojona na plasterki)kilka ziemniaków (pokroić w kostkę)sólpieprzziele angielskielistek laurowy2 łyżki mąki2 łyżki śmietanySposób przygotowaniaKrok 1Skrzydełka włożyć do zimnej wody. Zebrać szum. Wrzucić marchewki i ziemniaki.Krok 2Podsmażyć kurki i cebulkę na patelni. Dodać rozmaryn i lubczyk. Przesypać do zupy.Krok 3Przyprawić. Gotować do miękkości. Na koniec zabielić mąką i śmietaną.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.0/ 10 (2 votes cast)Zupa kurkowa z rozmarynem, 9.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyZiemniaczki w rozmarynieZupa serowaKrem pomidorowo-selerowyZupa z czerwonej soczewicyZupa z zielonej soczewicy i pomidorów