ßßß
Cookit - przepis na soczewica po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
soczewica po bretońsku
Składniki
Soczewica czerwona
Soczewica zielona
Fasola
Piersi z kurczaka
Kiełbasa toruńska
Przecier pomidorowy
Cebula
Czosnek
Marchew
Ziele angielskie
Liść laurowy
Kostka rosołowa
Sól
Pieprz czarny
Papryka słodka
Papryka ostra
Wykonanie
Syta i zdrowa zupa gulaszowa. Lekko pikantna. Wystarczy za cały obiad.Składniki:200 g
czerwonej soczewicy
200 g
zielonej soczewicy
200 g małej
fasoli
1
pierś z kurczaka
2
kiełbaski toruńskie
słoiczek
przecieru pomidorowego
1
cebula
2 ząbki
czosnku
1 duża
marchewka
ziele angielskie
liść laurowy
kostka rosołowa
sól
pieprz czarny
ziarnisty
papryka słodka
papryka ostra
Fasolę
dzień przed gotowaniem zalać zimną
wodą
i odstawić na noc.
Cebulę
pokroić w piórka, podsmażyć na tłuszczu.
Fasolę
zalać
wodą
i ugotować prawie do miękkości. Do smażącej się
cebuli
dorzucić pokrojonego w kostkę
fileta z kurczaka
a następnie
kiełbasę
. Kiedy się podsmażą zalać
wodą
, wrzucić
liście laurowe
i
ziele angielskie
. Dodać
soczewicę
,
marchewkę
pokrojoną w cienkie plasterki i
fasolę
. Gotować kilka minut aż
soczewica
będzie miękka, ale nie za długo, żeby się nie rozgotowała. Dodać
przecier pomidorowy
i przyprawić do smaku
czosnkiem
i
przyprawami
. Podawać z
ziemniakami
z
wody
lub
pieczywem
i zieloną
pietruszką
.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/02/soczewica-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
Zupa z soczewicy
Węgierska zupa gulaszowa z kurczakiem
Rozgrzewający krem z czerwonej soczewicy i marchewki
Kurczak w warzywach
Zupa krem z czerwonej soczewicy
Składniki powiązane (0)