ßßß
Składniki:30 dag czerwonej soczewicy2-3 łyżki koncentratu pomidorowego2 cebule2 marchewkiliść laurowyziele angielskiemajeraneksól, pieprz2 kostki rosołoweprzeciśnięty przez praskę czosneksłodka papryka w proszkuSposób przygotowania:1. Płuczemy soczewicę i gotujemy w 3 litrach wody. Usuwamy szumowiny.2. Dodajemy liść laurowy, kostki rosołowe, ziele angielskie.3. Cebulę kroimy w kostkę, obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę szklimy na oleju na patelni, następnie dodajemy marchewkę i razem dusimy do miękkości.4. Jeśli soczewica jest już półmiękka, to dodajemy cebulę z marchewką, gotujemy do miękkości.5. Na koniec dodajemy koncentrat i doprawiamy majerankiem, solą, papryką w proszku, pieprzem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.Smacznego!!!Źródło: Pyszne jedzonko