ßßß
Cookit - przepis na Kurczak w warzywach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kurczak w warzywach
Składniki
Schab
Piersi z kurczaka
Cebula
Marchew
Oliwa z oliwek
Przecier pomidorowy
Ziele angielskie
Liść laurowy
Papryka ostra
Papryka słodka
Sól
Pieprz
Czosnek
Kukurydza
Papryka czerwona
Natka pietruszki
Mieszanki przypraw
Wykonanie
W orginale był
schab
ale ja wolałam
kurczaka
. Całe danie jest bardzo dobre i wychodzi spora ilość. Podałam je do
ryżu
ale bardzo dobrze smakuje również z
chlebem
.
ŹródłoSkładniki:1/2 kg
schabu
lub 2
filety z kurczaka
1 1/2 łyżeczki domowej
mieszanki przypra
3
cebule
1
marchewka
oliwa
do smażeniaszklanka
przecieru pomidorowego
3-4 ziarenka
ziela angielskiego
1
liść laurowy
1/3 łyżeczki
papryki ostrej
3/4 łyżeczki
papryki słodkiej
sól
,
pieprz
3 ząbki
czosnku
puszka
kukurydzy
1
czerwona papryka
natka pietruszki
Mięso
pokroić w długie paski, oprószyć
przyprawami
, odstawić.
Cebulę
pokroić w plasterki,
marchewkę
zetrzeć na tarce.
Mięso
usmażyć na rozgrzanej
oliwie
, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni usmażyć
cebulę
i
marchewkę
, przełożyć do garnka. Dodać
przecier pomidorowy
i wszystkie
przyprawy
. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Dodać pokrojoną w paski
paprykę
,
czosnek
przeciśnięty przez praskę. Dusić przez kolejne 15 minut. Podawać udekorowane
natką pietruszki
.Smacznego:)
Źródło:
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2012/05/Kurczak-w-warzywach.html
Przepisy powiązane
Halászlé – węgierska zupa rybna
STEKI ZE SCHABU W SOSIE Z MARCHEWKĄ I PAPRYKĄ
Paprykarz z wędzoną makrelą
Węgierska zupa rybna - Halászlé
Paprykowe leczo
Składniki powiązane (0)