Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Dziś prima aprilis , mam nadzieję, że spłataliście komuś psikusa. Ja dziś nikogo nie nabrałam, mam zbyt dobry humor na płatanie żartów. Na śniadanie
jadłam dziś
sałatkę z
fetą i
gruszką, polaną
miodowym winegretem. Połączenie to nie jest zbyt odkrywcze, bo
owoce ze słonym
serem to klasyka francuskiej kuchni. Chciałam też zauważyć, że Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, spodziewajcie się więc na blogu przepisów na Wielkanocne dania.
Składniki :2 porcje:1/2 op.
miksu sałat1
gruszka100 g
sera feta2 łyżki pestek dyni
pieprzsos:3 łyżki
oliwy2 łyżki
soku z cytryny1 łyżka
miodu1 łyżka
musztardysól,
pieprzPrzygotowanie:Składniki sosu dokładnie wymieszać energicznie w słoiku, doprawić.Na talerzach rozłożyć
sałatę, pokrojoną w plastry
gruszkę oraz pokrojoną w kostkę
fetę, posypać pestkami.Polać sosem.Taka
sałata może być dodatkiem do pasztetu, pieczeni lub
kurczaka.Powiązane notki:
Zielona sałatka z
kiwi,
awokado,
otrębami i
gruszkąSałatka wiosenna z
rzeżuchąSałatka z
serem Lazur i
nerkowcamiSałatka śledziowa z
kurkumąProsta
sałatka z
pomidorów z
pistacjami