Czas działkowtch plonów zbliża się ku końcowi w tym sezonie, pomidorów coraz mniej i ostatnia sałata wyrwana. Dzisiaj zapraszam właśnie na te warzywa w roli głównej, choć oczywiście nie tylko. Pyszna sałatka z fetą i awokado, taki jest plan na dzisiaj.Składniki:1 główka sałaty strzępistej czerwonej1 dojrzałe awokado2 pomidory1 kostka sera feta 200 g1 nieduża cebulakilka gałązek koperkuSos:3 łyżki oliwysok z połowy cytrtny1 łyżeczka miodu1 łyzeczka musztardy francuskiejkilka płatkówchilisól i pieprz do smakuSposób przygotowania:Sałatę umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku, na niej ułożyć plastry awokado, czastkipomidora i se pokrojony w kostkę. Na wierzchu dorzucić krążki cebuli i lisyki koperku.Składniki sosu połaczyć ze sobą w słoiczku i polać nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem. Smacznego.