ßßß
Składniki:1 porcja:solidna garść liści szpinaku babyser brie lub camembert , kilka plastrów wg uznania1 słodka brzoskwinia10 marynowanych wytrawnie oliwek z pestką1 łyżka miodu1 łyżka soku z cytrynypieprz, najlepiej świeżo mielony lub tłuczony
Przygotowanie:Sok z cytryny wymieszać z miodem. Dodać szpinak wymieszać.Ser pokroić w plastry, brzoskwinię przekroić na pół, pozbawić pestki.Pokroić w półplasterki, każdą połówkę na 6 części.Dodać do sałatki. Wymieszać.Posypać oliwkami.Podawać.
jutro dalsza część przepisów na pożegnanie lataPowiązane notki:Zielona sałatka z kiwi, awokado, otrębami i gruszkąSałatka z buncem marynowanymProsta sałatka z serem gruyereSałatka z fetą i gruszkąSałatka śledziowa z kurkumą