Wykonanie
3 Flares Twitter 0 Facebook 3 3 3 3 Flares ×Ta
sałatka jest zupełnym odkryciem . Na pewno muszę Wam się przyznać do tego, że zawitałam na Festiwal Food Truckowy w wersji Wege na Saskiej Kępie i zakupiłam tam kubeczek
oliwek w różnego rodzaju zalewach.
Sałatka jest pyszna , lekka i zaskakująca. Zapakujcie ją do lunch
boxa i
weźcie do pracy lub szkoły , z kanapką będzie jeszcze bardziej pożywna.
Razowy chleb z ziarnami siemienia,
słonecznika,
sezamu i nutą
czarnuszki i
masło to absolutnie wszystko czego do niej potrzeba.
Składniki:1 porcja:solidna garść liści
szpinaku baby
ser brie lub
camembert , kilka plastrów wg uznania1 słodka
brzoskwinia10 marynowanych wytrawnie
oliwek z pestką1 łyżka
miodu1 łyżka
soku z cytrynypieprz, najlepiej świeżo mielony lub tłuczony
Przygotowanie:
Sok z cytryny wymieszać z
miodem. Dodać
szpinak wymieszać.
Ser pokroić w plastry,
brzoskwinię przekroić na pół, pozbawić pestki.Pokroić w półplasterki, każdą połówkę na 6 części.Dodać do sałatki. Wymieszać.Posypać
oliwkami.Podawać.
jutro dalsza część przepisów na pożegnanie lataPowiązane notki:
Zielona sałatka z
kiwi,
awokado,
otrębami i
gruszkąSałatka z buncem marynowanymProsta
sałatka z
serem gruyereSałatka z
fetą i
gruszkąSałatka śledziowa z
kurkumą