ßßß
Składniki:op. miksu sałat ( rukola, rodicchio, roszponka, lodowa )50 g sera feta lub koziegopomidor1/2 zielonego ogórkaSos:5 łyżek oleju rzepakowego3 łyżki octu balsamicznego1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego1 łyżka musztardy3 łyżki cukru1 łyżeczka bazyliiPrzygotowanie:Sałatę rozkładamy na półmisku. Dekorujemy pokrojonym ogórkiem i pomidorem.Sos: cukier rozpuszczamy w octach, dodajemy olej i mieszamy do emulgacji trzepaczkąWiosna zaczęła się wczoraj,a jednak u nas w Zakopanem zima , a u Was?
Przypominam o KONKURSIE !!Powiązane notki:Sałatka wiosenna z rzeżuchąSurówka z pora, marchewki i jabłka, tradycyjnaKasza jaglana po greckuŚledź w śmietanie z jabłkami, cebulą i korniszonamiZupa cebulowa z grzankami