Wykonanie
8 Flares Twitter 0 Facebook 8 8 8 8 Flares ×Uwielbiamy takie
sałaty. Chrupkie, lekkie ze słodko pikantnym sosem.
Vinegret to z pewnością jeden z moich ulubionych, wystarczy zmienić
ocet na
sok z cytryny ,
winny zmienić na balsamiczny i już cieszymy się inną
sałatką. Ta jest orzeźwiająca , świetnie uzupełni smak Wielkanocnych dań, pieczeni ,
wędlin i jaj faszerowanych. Kolejna propozycja z Willi Karpińskich .
Składniki:op.
miksu sałat (
rukola, rodicchio,
roszponka, lodowa )50 g
sera feta lub koziego
pomidor1/2 zielonego
ogórkaSos:5 łyżek
oleju rzepakowego3 łyżki
octu balsamicznego1 łyżka
soku z cytryny lub
octu winnego1 łyżka
musztardy3 łyżki
cukru1 łyżeczka
bazyliiPrzygotowanie:
Sałatę rozkładamy na półmisku. Dekorujemy pokrojonym
ogórkiem i
pomidorem.Sos:
cukier rozpuszczamy w octach, dodajemy
olej i mieszamy do emulgacji trzepaczkąWiosna zaczęła się wczoraj,a jednak u nas w Zakopanem zima , a u Was?
Przypominam o KONKURSIE !!Powiązane notki:
Sałatka wiosenna z
rzeżuchąSurówka z
pora,
marchewki i
jabłka, tradycyjna
Kasza jaglana po grecku
Śledź w
śmietanie z
jabłkami,
cebulą i
korniszonamiZupa cebulowa z grzankami