ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 4 sztukogórek zielony 1 sztukjabłka 1 sztukrzodkiewka 1 pęczekszczypiorek 1 pęczeksałata 1 sztuksok z cytryny 1 łyżek deserowychśmietana 1 szklanekcukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony, podzielony na różyczki kalafior obgotować w posolonej i lekko posłodzonej wodzie, odcedzić. Tak samo postąpić z fasolką pokrojona w ukośne kawałki. Oczyszczone młode marchewki ugotować na półmiękko. Wystudzone pokroić w słupki. Obrany ogórek oraz jabłko pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Oczyszczone rzodkiewki oraz szczypiorek również pokroić. Składniki sałatki wymieszać i ułożyć na oczyszczonych liściach sałaty. Polać śmietana doprawiona pieprzem oraz solą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: