Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 4 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
jabłka 1 sztuk
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
sałata 1 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
śmietana 1 szklanek
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony, podzielony na różyczki
kalafior obgotować w posolonej i lekko posłodzonej wodzie, odcedzić. Tak samo postąpić z
fasolką pokrojona w ukośne kawałki. Oczyszczone
młode marchewki ugotować na półmiękko. Wystudzone pokroić w słupki. Obrany
ogórek oraz
jabłko pokroić w kostkę i skropić
sokiem z cytryny. Oczyszczone
rzodkiewki oraz
szczypiorek również pokroić. Składniki sałatki wymieszać i ułożyć na oczyszczonych liściach
sałaty. Polać
śmietana doprawiona
pieprzem oraz
solą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: