ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilety z matiesów 6 sztukkwaskowate jabłko 1 sztukduża cebula 1 sztukgęsta śmietana 125 mililitrówcukier 1 łyżek deserowychmusztarda 1 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychnatka pietruszki 1 łyżek deserowychWykonanie:Matiesy umyć, osaczyć. Pokroić na 2 centymetrowe kawałki. Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki. Ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem. Osaczyć. Jabłko umyć, obrać, podzielić na ósemki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dość grube plasterki. Śmietanę lub jogurt doprawić musztardą, sokiem cytrynowym i cukrem, tak by sos miał wyraźnie słodko-kwaśny smak. Śledzie wymieszać z sosem, przykryć, wstawić na 2-3 godziny do lodówki.Przed podaniem po¬sypać drobno pokrojoną natką.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03fajneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: