Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Bardzo lubię połączenia smaków słodkiego i słonego. Ostatnio na promocji w Lidlu, zakupiłam też słoiczkowy sos
miętowy, zastanawiałam się z czym może być smaczny, bo sam nie jest zbyt smaczny, z
oliwą i
brukselką jednak tworzy zgrane
trio. Przepis niżej spróbujcie
Składniki ( ilość porcji zależy od tego ile osób planujecie nakarmić ):naleśniki
ser słodki:500 g 100% wielokrotnie mielonego
twarogu2x łyżeczka
aromatu rumowego /2x łyżka
rumu2 łyż
cukru16 g
cukru waniliowego1/3 szklanki
rodzynekwrzątek ( 1/2 szklanki )dodatkowo:marynowana
papryka – 2-3 kawałki na naleśnik, wraz z
cebulkąoscypek ( lub inny słony
ser wędzony) – 3 cieniutkie plasterki na sztukę
brukselka ok 200 g na osobęsos
miętowy,
oliwaPrzygotowanie:Smażymy naleśniki wg ww.przepisu.
Brukselkę myjemy i gotujemy przez 5-10 minut w osolonym wrzątku. Każde warzywa wrzucamy do gotującej się
wody.Odcedzamy.Chłodne naleśniki faszerujemy: smarujemy łyżka słodkiego
serka, kładziemy
oscypka,
paprykę, zwijamy w koperty i podsmażamy na odrobinie
oliwy , z dwóch stron na złoty kolor, pod przykryciem aby
ser się rozpuścił.Smacznegorobiłam już podobne naleśniki, przepis tu
nawet mi na tym zdjęciu wyszły jeszcze parujące:)A co do wspomnianego sosu, moim zdaniem jest bardzo mocno rozcieńczony
octem, strasznie go czuć, odór jednak znika, w niewielkich ilościach smak
octu jest prawie niewyczuwalny, zaczyna dominować
mięta, w poprzedniej cenie, ok 5 złotych, na pewno bym go nie kupiła, jednak z racji nowego tygodnia Lidlowego i wyprzedaży nabyłam go za 2,49, cena może i ok,jednak sam produkt mojego
serca nie podbił, mimo że z dobrą
oliwą stał się całkiem zjadliwy,ocena 2 , 5/52 – raczej go już nie kupięPowiązane notki:Grillowane Naleśniki z
oscypkiem, przepyszne zakopiańskie wspomnieniePełnoziarniste naleśniki z musem z dyniFilet z Czarniaka w
sezamie z warzywami w słodkim sosie
chilliKlasyczna włoska pizza z
mozzarellą,
kurczakiem,
papryką i słodkim
jogurtowym sosem z
suszonych pomidorówNietypowe pyszne połączenie – pełnoziarniste naleśniki z czerwonym nadzieniem