ßßß

Składniki ( ilość porcji zależy od tego ile osób planujecie nakarmić ):naleśnikiser słodki:500 g 100% wielokrotnie mielonego twarogu2x łyżeczka aromatu rumowego /2x łyżka rumu2 łyż cukru16 g cukru waniliowego1/3 szklanki rodzynekwrzątek ( 1/2 szklanki )dodatkowo:marynowana papryka – 2-3 kawałki na naleśnik, wraz z cebulkąoscypek ( lub inny słony ser wędzony) – 3 cieniutkie plasterki na sztukębrukselka ok 200 g na osobęsos miętowy,oliwaPrzygotowanie:Smażymy naleśniki wg ww.przepisu.Brukselkę myjemy i gotujemy przez 5-10 minut w osolonym wrzątku. Każde warzywa wrzucamy do gotującej się wody.Odcedzamy.Chłodne naleśniki faszerujemy: smarujemy łyżka słodkiego serka, kładziemy oscypka, paprykę, zwijamy w koperty i podsmażamy na odrobinie oliwy , z dwóch stron na złoty kolor, pod przykryciem aby ser się rozpuścił.Smacznegorobiłam już podobne naleśniki, przepis tu
nawet mi na tym zdjęciu wyszły jeszcze parujące:)A co do wspomnianego sosu, moim zdaniem jest bardzo mocno rozcieńczony octem, strasznie go czuć, odór jednak znika, w niewielkich ilościach smak octu jest prawie niewyczuwalny, zaczyna dominować mięta, w poprzedniej cenie, ok 5 złotych, na pewno bym go nie kupiła, jednak z racji nowego tygodnia Lidlowego i wyprzedaży nabyłam go za 2,49, cena może i ok,jednak sam produkt mojego serca nie podbił, mimo że z dobrą oliwą stał się całkiem zjadliwy,ocena 2 , 5/52 – raczej go już nie kupięPowiązane notki:Grillowane Naleśniki z oscypkiem, przepyszne zakopiańskie wspomnieniePełnoziarniste naleśniki z musem z dyniFilet z Czarniaka w sezamie z warzywami w słodkim sosie chilliKlasyczna włoska pizza z mozzarellą, kurczakiem,papryką i słodkim jogurtowym sosem z suszonych pomidorówNietypowe pyszne połączenie – pełnoziarniste naleśniki z czerwonym nadzieniem