Genialny! Prosty, szybki i uwierzcie, smak Was zaskoczy! Słodko - ostra, do tego cudownie paprykowa.Składniki:- 6 dużych papryk- 1/2 papryczki chili- 1 ząbek czosnku- 1/2 cebuli- bulion warzywny- 1 pomidor- 4 łyżki cukru- 2 łyżki oliwy z oliwekBulion warzywny gotuję około 1 godziny. Papryki kroje na duże plastry i kładę do naczynia żaroodpornego na oliwę z oliwek. Zapiekam w piekarniku na 180 stopniach (grill) około 30 minut aż skórka się zarumieni. Następnie wyjmuję z piekarnika i czekam aż nieco ostygną. Zdejmuję skórkę z papryk, obrane wrzucam do gara. Dodaję cebulę, czosnek, pomidora, cukier i wszystko miksuje na gładką masę. Dolewam bulion i przyprawiam do smaku solą i pieprzem i sosem sojowym.