Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Robiłam już
pudding z
kaszy jaglanej, zobaczyłam gdzieś chyba tu .Nie miałam całej nocy i ugotowaną
kaszę więc zaimprowizowałam coś sama, przepis uważam na prawdę za udany. A połączenie
rodzynek z
jabłkiem i
serkiem waniliowym to strzał w 10!Składniki : 1-2 porcji3/4 ugotowanego woreczka
kaszy jaglanej3-4 łyżki
jogurt2 łyżki
otrąb1
jajo1 łyżeczka
oleju1 łyżka
mąki ( jeśli będzie za rzadkie, ja dałam za dużo
jogurtu więc dosypałam
mąkę)szczypta
soli i
sodydodatki: 1
jabłko, 1 łyżka
rodzynek, 1 łyżeczka
przyprawy do piernika lub
cynamonu 3 plastry (1cm)
sera białego i
serek waniliowy do polaniamożna dać swoje ulubione dodatki
dżem,
miód,
krem czekoladowy,
owoce co lubicie!Wszystkie składniki, prócz
mąki i 1 łyżki
jogurtu, zmiksować na ciasto w blenderze, ciasto powinno
mieć konsystencję gęstej
śmietany, dodać starte
jabłko,
rodzynki i
przyprawy, jeśli masa jest za rzadka dodać
mąkę, jeśli zbyt gęste dodać
jogurt. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, pod pokrywką, jak się zetną po ok 3-4 minutach, obracamy i dosmażamy ok 1 minuty. Podajemy z dodatkami.
Powiązane notki:Pancakes bezglutenowe z sosem z
fasoli i
miodemPancakes z
bananem i
daktylamiPancakes z dwóch szklanek