ßßß Cookit - przepis na Nietypowe pyszne połączenie – pełnoziarniste naleśniki z czerwonym nadzieniem

Nietypowe pyszne połączenie – pełnoziarniste naleśniki z czerwonym nadzieniem

nazwa

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
To połączenie może wydać Wam się dziwne, była to moja śniadaniowa improwizacja. Jak się okazało domowy ( robiony przeze mnie) dżem wiśniowy i odrobina suszonej żurawiny, idealnie komponują się ze słodką czerwoną fasolą. Kolorystycznie idealnie oddaje to co jest za oknem, złotą polską jesień. Jest to pełne witamin, białka i błonnika, pyszne śniadanie, po które często będę sięgać, z racji tego, że mam jeszcze spory zapas naleśników, zawsze robię dużo,a później dowolnie faszeruję, polecam to rozwiązanie. Naleśniki świetnie nadadzą się na śniadanie, obiad czy kolację.
Składniki na 10 sztuk ( 3 porcje )
naleśniki 10 sztuk
200 ml dżemu wiśniowego
garstka suszonej żurawiny
1/2 puszki czerwonej fasoli
Przygotowanie:
Naleśniki przygotowujemy wg ww przepisu.
Gotowe smarujemy dżemem, obsypujemy fasolą i żurawiną,
Są przepyszne na ciepło jak i na zimno.
Złożone w ćwiartki i podsmażone na patelni, podane ze śmietaną lub jogurtem mogą być samodzielnym daniem obiadowym.
Smacznego, mi bardzo smakowały
A tak poza tym żurawina jest bardzo zdrowa, ma bardzo dużo witaminy C, pomaga w przeziębieniach, wzmacnia odporność, jest moczopędna co w stanach zapalnych pęcherza moczowego, pomaga wypłukiwać z niego bakterie, a poza tym suszona jest pyszna i słodka
Ania
a tutaj na przekroju, trochę nieostre lecz drugiej szansy na zrobienie zdjęcia nie było, byłam głodna, jednego zjadłam już w trakcie robienia
Powiązane notki:
Pełnoziarniste naleśniki z musem z dyni
Pyszne jogurtowe rogaliki z nadzieniem
Praktyczny porady: fakty i mity o naleśnikach, czyli naleśniki podstawowe
Pancakes bezglutenowe z sosem z fasoli i miodem
Pancakes z bananem i daktylami
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2012/11/10/nietypowe-pyszne-polaczenie-pelnoziarniste-nalesniki-z-czerwonym-nadzieniem