Wykonanie
Bardzo polubiłam
kaszę jaglaną, bardzo. Jem ją na zmianę z owsianką na śniadanie, kolację lub zabieram sobie do pracy.
Kasza jaglana jest bardzo zdrowa i pyszna. Super syci i mamy pewność, że dostarczymy naszemu organizmowi wszystkiego co najlepsze. A jeżeli chodzi o
kasze jaglaną na słodko z
żurawiną,
migdałami i
siemieniem lnianym od firmy Sys to jestem już od niej wprost uzależniona.
Powiem wam, że nawet jak nie za bardzo lubicie
kaszy jaglanej to tą z pewnością polubicie. Z niecierpliwością czekam na inne smaki. Postanowiłam zrobić z tej
kaszy smakowite placki, placki które będą smakowały nawet dzieciom. Koniecznie spróbujcie, ja szczerze polecam.Zapraszam :-)Składniki:- woreczek
kaszy jaglanej z
żurawiną (125 g )- 3 łyżki
serka homogenizowanego lub gęstego
jogurtu- 2 łyżki
wody- 3 łyżki
mąki ryżowej- 1
jajko-
olej kokosowy do smażenia-
serek homogenizowany-
owoce-
syrop daktylowy,
miódWykonanie:
Kaszę jaglaną wrzucamy do gotującej się
wody, dodajemy łyżeczkę
oleju kokosowego i szczyptę
soli. Gotujemy przez 10 minut, następnie wyłączamy i zostawiamy jeszcze 10 minut pod przykryciem. Studzimy.Następnie dodajemy
serek homogenizowany,
jajko,
wodę i
mąkę. Mieszamy wszystko łyżką. Na patelni rozgrzewamy
olej kokosowy i kładziemy łyżką masę, formujemy niewielkie placuszki i lekko je spłaszczamy. Smażymy na niewielkim ogniu z dwóch stron na rumiano. Przekładamy na talerze. Podajemy same lub z
serkiem,
owocami,
syropem daktylowym lub jeszcze innym składnikiem, który lubimy. Takie placki to fajny pomysł na śniadanie lub posiłek w pracy.