Wykonanie
11 Flares Twitter 0 Facebook 11 11 11 11 Flares ×Kto jeszcze nie jadł śniadania ? Oto moja propozycja na zdrowe i pełne witamin bułeczki. A dla wielbicieli
chleba, polecam ciasto upiec w keksówce jako pachnący bochenekSkładniki :1 1/2 szklanki
mąki pełnoziarnistej 1850 ( można dać zwykłą 550)1/2 szklanki
płatków owsianych1/2 szklanki
otrąb pszennych1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
soli1 1/2 szklanki
maślanki,
kefiru lub
jogurtu naturalnego1/4 szklanki ziaren –
siemię lniane,
słonecznik lub inne ulubionePrzygotowanie:Składniki suche wymieszać dokładnie i wlać
maślankę.Odstawić na kilka minut – na czas nagrzewania piekarnika – 180 stopni.Gdy piec się nagrzeje rozkładać ciasto do 3/4 wysokości foremek- powinno być o konsystencji gęstej
śmietany.Ja używam foremki na muffinki i papilotek – bułeczki są dłużej świeże, dzięki papierowi.Pieczemy 15 minut lub jako
chleb do suchego patyczka ok 30-40 minut.Smacznego są przepyszne!
proste, szybkie i przepyszne!Powiązane notki:Owsiane pancakes
bananowe z
jogurtem i
twarożkiemDrożdżowe bułeczki z
makiem,
gruszkami i
miodemPizza w wersji wytrawnej ze
szpinakiem i klasyczna z
szynką i
papryką oraz rolowane bułeczki