Wykonanie
Uwielbiam ten słodki
bananowy smak w placuszkach, ale jak do tej
pory korzystałam z gotowych przepisów i nie udało mi się zrobić tych idealnych. Rozlatywały się albo przypalały. Dzisiejszy poranek to zmienił - wyszły idealne. Najlepsze proporcje to jednak takie, jakie się samemu dobierze :)
Pełnoziarniste bezjajeczne placuszki
bananowo-
twarogowe z
makiem podane z
arbuzem i
jogurtem naturalnymPuszyste i grubaśne :)
[Przepis autorski]100g
twarogu na serniki1 średni mocno dojrzały
bananłyżeczka
maku4 łyżki
mąki pełnoziarnistejszczypta
solidowolny aromat - u mnie do makowca
arbuz i
jogurt do podania
Banana ugnieść widelcem, połączyć z
twarogiem, aromatem i
solą, a następnie z
mąką. Na koniec wmieszać
mak. Smażyć na rozgrzanej patelni na małym ogniu przez około 6 minut z każdej strony. Podawać z wydrążonymi kuleczkami
arbuza i
jogurtem naturalnym. Smacznego :)