ßßß Cookit - przepis na Kociołek farmerski

Kociołek farmerski

nazwa

Wykonanie

na 2 osoby żeberka (najlepiej trójkąty z większą ilością mięsa)3-4 ziemniaki 2 kukurydze pół szkl wina 1 cebula pół czerwonej papryki 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonych pomidorów 1 mały por 2 łyżki natki z selera majeranek bazylia rozmaryn sól pieprz
Kukurydzę ugotować i pokroić na mniejsze kawałki, ziemniaki obrać i obgotować ok 10 min. Żeberka poporcjować umyć i osuszyć. Na patelni przyrumienić z obu stron, dodać cebulę, czosnek pokrojony w plasterki, paprykę pokrojoną w kostkę i przyprawy po szczypcie oraz suszone pomidory, pokrojony por i natkę selera. Podlać winem i dusić pod przykryciem. W razie ubytku płynu dolewać po odrobinie wody. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę i ziemniaki, delikatnie wymieszać by wszystko umoczyło się w sosie i potrzymać na ogniu ok 15 min.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/08/kocioek-farmerski.html