ßßß
Green Pesto the Italian classic (na górze) – jak sama nazwa wskazuje – jest to najbardziej tradycyjne, bazyliowe pesto. Łagodne w smaku, bardzo bazyliowe. W składzie znajdują się m.in: bazylia, oliwa extra virgin, orzechy nerkowca, ser Grana Padano (który, w przeciwieństwie to parmezanu, uwielbiam), orzeszki pinii, ser Pecorino i czosnek.Coriander & cashiew pesto an Asian twist with a hint of chilli – mój absolutny faworyt. Świeże, pełne smaku, lekko pikantne. Jest po prostu przepyszne! W składzie m.in.: kolendra, olej słonecznikowy, orzechy nerkowca, ser Parmigiano Reggiano, oliwa z oliwek, pietruszka, sok cytrynowy z koncentratu, papryka chilli, czosnek, olej sezamowy i sezam.Chilli & garlic pesto classic pesto with a fiery finish – bardzo paprykowe i bardzo pikantne. Ale w przyjemny sposób – „ogień” pojawia się dopiero pod koniec, dzięki czemu smak sosu jest jak najbardziej wyczuwalny. Ma nieco rzadszą konsystencję niż wcześniejsze, zielone propozycje. W składzie m.in.: pomidory, olej słonecznikowy, papryka chilli, czosnek, koncentrat pomidorowy.…Green Pesto the Italian classic (on top) – as it’s name says – it’s the most traditional, basil pesto. It’s mild in taste, very basil. And you can find in it: basil, extra virgin olive oil, cashew nuts, Grana Padano cheese (which is one of my favorites), pine nuts, Pecorino cheese and garlic.Coriander & cashiew pesto an Asian twist with a hint of chilli – my absolute favorite. Fresh, full of flavor, a bit spicy. It’s simply delicious! Some of the ingredients are: coriander, sunflower oil, cashew nuts, Parmigiano Reggiano cheese, olive oil, parsley, lemon juice from concentrate, chilli, garlic, sesame oil and sesame.Chilli & garlic pesto classic pesto with a fiery finish – very red-peppery and very hot. But in a nice kind of way – „heat” comes at the end, thanks to that you can taste the flavor first. It is a bit mor runny, than the green ones. Ingredients: tomatos, sunflower oil, chilli, garlic, tomato paste.
Jeśli miałabym wybrać jedno z nich, które miałabym kupić ponownie, to zdecydowałabym się na kolendrę – jest nie do pobicia!If I had to choose only one to buy again, it will most definitely be the coriander one – it’s the best!