ßßß
Składniki:450 g startej cukiniipół kostki fetyząbek czosnku2 małe cebulki dymki ze szczypiorkiemgarść koperkugarść pietruszki1 jajkomąka (do panierki, ew. trochę do farszu)bułka tarta (do panierki)sólpieprzolej do smażeniaWykonanie:Cukinię trzemy na tarce z dużymi oczkami i solimy, aby puściła wodę. Po kilku minutach dokładnie ją odciskamy. Do cukinii dodajemy pokruszoną fetę, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulkę dymkę, posiekane zioła, jajko. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem. W osobnej miseczce mieszamy ze sobą taką samą ilość mąki i bułki tartej. Z farszu lepimy nie za duże kulki i obtaczamy je dokładnie w mące z bułką. Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym lub tzatzikami . Smacznego ;)
Przepis znalazłam tutaj.