ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocukinia 2 sztukjajka 3 sztukser feta 100 gramówszczypiorek 0,25 pęczekkoperek 0,5 pęczekmięta suszona według uznaniabułka tarta 200 gramówolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach i blanszować w gorącej wodzie 4 minuty, odcedzić i osączyć. Dodaj jajka, pokruszony ser, posiekany koperek oraz szczypiorek, mieszając, doprawić do smaku miętą, sola oraz pieprzem. Z masy formować kulki, lekko spłaszczyć i panierować w jajku oraz bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: