Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 2 sztuk
jajka 3 sztuk
ser feta 100 gramów
szczypiorek 0,25 pęczek
koperek 0,5 pęczek
mięta suszona według uznania
bułka tarta 200 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach i blanszować w gorącej wodzie 4 minuty, odcedzić i osączyć. Dodaj
jajka, pokruszony
ser, posiekany
koperek oraz
szczypiorek, mieszając, doprawić do smaku
miętą,
sola oraz
pieprzem. Z masy formować kulki, lekko spłaszczyć i panierować w
jajku oraz
bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: