Wykonanie
            Nie wiem 
czemu nie dodałam jeszcze mojej ukochanej smażonej 
cukinii. Mogłabym ją jeść codziennie bez wyrzutów sumienia. Uwielbiam na ciepło i zimno. Kiedyś w okresie wczesnej jesienni robiliśmy kilka 
razy w tygodniu pałaszując aż uszy się trzęsły.

Składniki :
cukinia w dowolnej ilości
jaja ( jedno starczy ale najlepiej 
mieć pod ręką 2-3 w zależności ile 
cukini macie )
bułka tartasól, 
pieprzolejJeśli 
cukinia ma twardą skórkę to obieramy jeśli 
młoda, miękka zostawiamy. Tniemy ją na plastry grubości około 0,5-1 cm . 
Jajo rozbełtać, posolić, popieprzyć. Każdy krążek 
cukinii maczamy w 
jajku, następnie obtaczamy w 
bułce tartej i smażymy na rozgrzanym 
oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Jeśli będą mało słone można je posypać z wierzchu odrobiną 
soli.Smacznego :)
