ßßß
 
            
         składniki:cukiniasól, świeżo zmielony pieprzjajkobułka tartaolej do smażeniaCukinię kroimy na centymetrowe plastry, obieramy ze skórki i usuwamy nasiona. Posypujemy solą, pieprzem i odstawiamy na pół godziny.W jednej miseczce rozmącamy jajko a do drugiej nasypujemy bułki tartej. Każdy krążek cukinii maczamy najpierw w jajku a potem w bułce i kładziemy na rozgrzany na patelni olej. Dusimy chwilkę pod przykryciem a potem smażymy obracając, aż panierka się przyrumieni.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na talerzu przykrytym serwetkami lub ręcznikiem papierowym.
składniki:cukiniasól, świeżo zmielony pieprzjajkobułka tartaolej do smażeniaCukinię kroimy na centymetrowe plastry, obieramy ze skórki i usuwamy nasiona. Posypujemy solą, pieprzem i odstawiamy na pół godziny.W jednej miseczce rozmącamy jajko a do drugiej nasypujemy bułki tartej. Każdy krążek cukinii maczamy najpierw w jajku a potem w bułce i kładziemy na rozgrzany na patelni olej. Dusimy chwilkę pod przykryciem a potem smażymy obracając, aż panierka się przyrumieni.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na talerzu przykrytym serwetkami lub ręcznikiem papierowym.