ßßß Cookit - przepis na Cukinia w panierce

Cukinia w panierce

nazwa

Wykonanie

czwartek, 6 Sierpień 2009, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »
składniki:
cukinia
sól, świeżo zmielony pieprz
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Cukinię kroimy na centymetrowe plastry, obieramy ze skórki i usuwamy nasiona. Posypujemy solą, pieprzem i odstawiamy na pół godziny.
W jednej miseczce rozmącamy jajko a do drugiej nasypujemy bułki tartej. Każdy krążek cukinii maczamy najpierw w jajku a potem w bułce i kładziemy na rozgrzany na patelni olej. Dusimy chwilkę pod przykryciem a potem smażymy obracając, aż panierka się przyrumieni.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na talerzu przykrytym serwetkami lub ręcznikiem papierowym.
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepisy/salatki/cukinia-w-panierce