Wykonanie
            
Być może nie jest ona zbyt fotogeniczna ;), ale za to naprawde pyszna!W smaku przypomina nieco smażoną kanię.Składniki:jedna 
cukinia3/4 szklanki 
bułki tartejjajkosól, 
pieprzolej do smażeniaPrzygotowanie:1) Kroimy 
cukinię na cienkie plastry i układamy na desce2) Posypujemy 
solą i zostawiamy aby puściła 
wodę
3) Po 10 minutach przykrywamy ściereczką (lub ręcznikiem papierowym) i dociskamy zbierając nadmiar 
wody4) W jednej misce roztrzepujemy 
jajko z 
solą i 
pieprzem, do drugiej sypiemy 
bułkę tartą5) Rozgrzewamy 
olej na patelni6) Każdy plasterek 
cukinii obtaczamy w 
jajku, następnie 
bułce i smażymy z obu stron


Prawdopodbnie jeszcze dziś, przepis na Deser z kremem i 
syropem klonowym!
