Wykonanie

Być może nie jest ona zbyt fotogeniczna ;), ale za to naprawde pyszna!
W smaku przypomina nieco smażoną kanię.
Składniki:
jedna
cukinia3/4 szklanki
bułki tartejjajkosól,
pieprzolej do smażenia
Przygotowanie:
1) Kroimy
cukinię na cienkie plastry i układamy na desce
2) Posypujemy
solą i zostawiamy aby puściła
wodę
3) Po 10 minutach przykrywamy ściereczką (lub ręcznikiem papierowym) i dociskamy zbierając nadmiar
wody4) W jednej misce roztrzepujemy
jajko z
solą i
pieprzem, do drugiej sypiemy
bułkę tartą5) Rozgrzewamy
olej na patelni
6) Każdy plasterek
cukinii obtaczamy w
jajku, następnie
bułce i smażymy z obu stron


Prawdopodbnie jeszcze dziś, przepis na Deser z kremem i
syropem klonowym!