Wykonanie
            
delikatne placuszki, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu!Składniki na około 12 sporych placuszków:3 średnie 
cukinie2 ząbki 
czosnku1 
cebula6-7 łyżek 
mąki2 
jajkasólpieprzolej do smażenia
Cukinie myjemy i ścieramy na tarku, na grubych oczkach. 
Cebulę i 
czosnek obieramy, także ścieramy, z tym, że na małych oczkach.

Dodajemy 
mąkę i całe 
jajka. Doprawiamy 
solą i 
pieprzem. Mieszamy do osiągnięcia gładkiej i jednolitej masy. Na patelni rozgrzewamy 
olej i smażymy na złoty kolor na małym ogniu, aby nie przypalić placuszków.


Możemy placuszki podawać z 
sosem czosnkowym, lub tak jak placki ziemniaczane z 
serkiem wiejskim. Smacznego! :)