Wykonanie
Za każdym razem można je dowolnie modyfikować dodając inne składniki np.
orzechy,
rodzynki,
migdały,
wiórki kokosowe,
żurawinę,
pestki dyni czy inne suszone lub świeże
owoce itd.. W wersji bez
cukru – ze słodzikiem.Składniki :1,5 szklanki
płatków owsianych (najlepiej błyskawicznych)2 łyżki rozpuszczonego
masła1 łyzka
mąki2
jajka1 łyżka
wody7 tabletek słodziku lub 3 łyżki cukru/miodu2-3 łyzki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
rodzynek1 łyzka
wiórków kokosowych1 łyzka
otrębów pszennychPrzygotowanie :
Jajka mieszamy z
wodą,
masłem,
mąką,
proszekim do pieczenia cukrem i
kakao. Dodajemy do pozostałych składników. Łyżką układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy ok.10-15 minut w 180C.
Powiązane wpisy:
Bananowo-
czekoladowe placki owsianeOwsianka z
jabłkami,
rodzynkami i
orzechami w
cynamonieRustykalna
tarta z
jabłkamiDomowy
chleb pełnoziarnisty