Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
banany 2 sztuk
jajka 1 sztuk
rodzynki 50 gramów
mąka 1,5 szklanek
Cynamon 1 szczypta
cukier 0,5 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowychsos
czekoladowy 1 sztukWykonanie:Obrane, pokrojone
banany zmiksować, dodając
cukier, stopione
masło oraz
jajko. Wymieszać z przesiana
maka oraz
proszkiem do pieczenia,
cynamonem i namoczonymi, osaczonymi
rodzynkami. Przełożyć ciasto do papierowych foremek. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzone podawać z sosem
czekoladowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: