ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobanany 2 sztukjajka 1 sztukrodzynki 50 gramówmąka 1,5 szklanekCynamon 1 szczyptacukier 0,5 szklanekproszek do pieczenia 2 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychsos czekoladowy 1 sztukWykonanie:Obrane, pokrojone banany zmiksować, dodając cukier, stopione masło oraz jajko. Wymieszać z przesiana maka oraz proszkiem do pieczenia, cynamonem i namoczonymi, osaczonymi rodzynkami. Przełożyć ciasto do papierowych foremek. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzone podawać z sosem czekoladowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: