Jako, że muffinki są chyba najłatwiejszym wypiekiem na świecie polecam dzisiaj te oto z białą czekoladą i rodzynkami. Chyba nie muszę za specjalnie na nie namawiać bo nie znam osoby, która nie lubiłaby mufiinek. Największą zaletą dzisiejszych babeczek jest rozpływająca się w ustach czekolada. Przepis pochodzi z tej strony .Składniki:250 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g cukru85 g masła200 ml mleka2 jajka130 g rodzynek100 g białej czekoladyMasła rozpuścić i przestudzić. Mąkę, proszek do pieczenie oraz cukier połączyć ze sobą, w osobnej misce wymieszać masło, mleko i jajka. Białą czekoladę poszatkować na małe kawałki. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki, następnie dodać rodzynki i czekoladę – wymieszać. Ciastem wypełnić formę do muffinek wyłożoną papilotkami. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach.Smacznego:)