Wykonanie
To były chyba pierwsze muffiny, jakie kiedykolwiek zrobiłam.
Potem robiłam je jeszcze kilka
razy, ale było to w czasach "przed blogiem". Kiedy wieczorem przed wyjazdem zobaczyłam dwa, mocno dojrzałe
banany, postanowiłam powtórzyć ten przepis i pokazać go na blogu. Muffiny jedliśmy w niezwykle malowniczych rejonach.
Składniki:2
banany1
jajko1 1/2 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia50 g
żurawiny lub
rodzynek2 łyżki miękkiego
masłaWykonanie:
Mąkę,
cukier i
proszek do pieczenia wymieszać.
Banany,
jajko i
masło zmiksować. Dodać do
mąki i połączyć łyżką, ale niezbyt dokładnie. Dodać
żurawinę lub
rodzynki i ponownie wymieszać, tylko do połączenia składników. Ciasto przełożyć do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 20 - 25 minut.