Wykonanie
« Placek z nadzieniem
dyniowym ...Mikolajowe
ciastka »Pyszny norweski obiad :)

Dla 4 osob:1 kg filetow z
lososia150 g gestej kwasnej
smietany150 g
jogurtu naturalnegosol,
czarny pieprz mielony1 lyzka ziaren
kolendry1 lyzka ziaren
pieprzupo 1/2 lyzki mielonego
cynamonu i slodkiej
paprykiszczypta mielonych gozdzikow1 lyzka grubej
morskiej soli1 peczek
koperku (wzielam suszony)2 lyzki
oleju1
cytrynaZiarna
kolendry uprazyc na suchej patelni, nastepnie wraz z ziarnami
pieprzu przelozyc do mozdzieza i rozdrobnic. Dodac gruba morska sol,
przyprawy i wymieszac.
Koperek posiekac na drobno.
Smietane rozmieszac z
jogurtem, doprawic do smaku
sola i
pieprzem. Wsypac
polowe siekanego
koperku. Odstawic do lodowki.
Lososia umyc i osuszyc. Piekarnik wraz z brytfanna nagrzac do 200°C. Na goraca brytfanne wylac
olej.
Lososia posmarowac po jednej stronie mieszanina przypraw i ulozyc na goracej brytfannie. Zapiekac w piekarniku w temperaturze 200°c ok. 10 minu, nastepnie ustawic piekarnik na funkcje grila i zapiekac jeszcze ok. 5 minut.
Cytryne umyc, pokroic na
czastki i dodac do
ryby na 5 minut przed koncem pieczenia. Podawac z
ziemniakami,
cytryna i przygotowanym sosem
smietanowym posypane pozostalym
koperkiem. Podalam z mizeria z ogorkow.Przepis z: "
Tina. Koch&Back-Ideen" nr 7/2008Przepis uczestniczy w akcji:piątek, 27 listopada 2015, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze