Wykonanie
Pieczony
łosoś w tej formie, podany z
sałatą oraz
bagietką czosnkową to świetny pomysł na nieco bardziej uroczystą niż zwykle kolację w wyjątkowym gronie. Do tego
białe winko i .....mmmmm...niebo w gębie :)Przepis nie mój ale
rybka tak mi posmakowała że muszę przekazać dalej :)SKŁADNIKI dla 3-4 osób:3-4 filety z surowego
łososia1
cytrynasól i
pieprz świeżo mielony
koperek suszony lub świeżyłyżka
olejuPół
cytryny kroimy w plasterki. Z reszty wyciskamy sok.
Łososia myjemy, doprawiamy
solą oraz grubo mielonym
pieprzem, następnie polewamy sporą ilością
soku z cytryny oraz posypujemy
koperkiem. Na tak przygotowanych filetach układamy plasterki
cytryny.
Łososia pieczemy na pergaminie z odrobiną
oleju w temperaturze 180 stopni ok 30 min.SMACZNEGO