ßßß

No i mamy kolejny przepis przygotowany z warzyw mrożonych d’aucy. Po raz kolejny sięgnęłam po Fit Mix na parę i przygotowałam tak jak napisano na opakowaniu. Do tego dołożyłam obłędnego w smaku łososia i dodałam klasykę w postacie masła z koperkiem i aromatem cytryny. Pychota! A całe przygotowanie to ledwie 30 minut wraz z gotowaniem.Składniki:Fit Mix Cztery Warzywa d’aucy – 1 paczkaŁosoś (dzwonko) – 2 sztukiMasło – 2 łyżkiCytryna – 2 plasterkiKoperek – pół pęczkaBiały mielony pieprzSól morskaOdpowiednią ilość masła wyjmujemy wcześniej z lodówki. Gdy będzie już miękkie, mieszamy je z posiekanym koperkiem.Łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem. Z obu stron posypujemy solą i pieprzem. Na wierzch kładziemy łyżkę masła z koperkiem i przykrywamy plasterkiem cytryny.Całość wykładamy na najniższy poziom w parowarze. Nad łososiem, na osobnym sitku, układamy warzywa.Całość gotujemy na parze przez ok. 15 minut.