Wykonanie
No i mamy kolejny przepis przygotowany z
warzyw mrożonych d’aucy. Po raz kolejny sięgnęłam po Fit Mix na parę i przygotowałam tak jak napisano na opakowaniu. Do tego dołożyłam obłędnego w smaku
łososia i dodałam klasykę w postacie
masła z
koperkiem i aromatem
cytryny. Pychota! A całe przygotowanie to ledwie 30 minut wraz z gotowaniem.Składniki:Fit Mix Cztery Warzywa d’aucy – 1 paczka
Łosoś (dzwonko) – 2 sztuki
Masło – 2 łyżki
Cytryna – 2 plasterki
Koperek – pół pęczkaBiały mielony
pieprzSól morskaOdpowiednią ilość
masła wyjmujemy wcześniej z lodówki. Gdy będzie już miękkie, mieszamy je z posiekanym
koperkiem.
Łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem. Z obu stron posypujemy
solą i
pieprzem. Na wierzch kładziemy łyżkę
masła z
koperkiem i przykrywamy plasterkiem
cytryny.Całość wykładamy na najniższy poziom w parowarze. Nad
łososiem, na osobnym sitku, układamy warzywa.Całość gotujemy na parze przez ok. 15 minut.