ßßß Cookit - przepis na Dzwonko z łososia z masłem koperkowym

Dzwonko z łososia z masłem koperkowym

nazwa

Wykonanie

No i mamy kolejny przepis przygotowany z warzyw mrożonych d’aucy. Po raz kolejny sięgnęłam po Fit Mix na parę i przygotowałam tak jak napisano na opakowaniu. Do tego dołożyłam obłędnego w smaku łososia i dodałam klasykę w postacie masła z koperkiem i aromatem cytryny. Pychota! A całe przygotowanie to ledwie 30 minut wraz z gotowaniem.
Składniki:
Fit Mix Cztery Warzywa d’aucy – 1 paczka
Łosoś (dzwonko) – 2 sztuki
Masło – 2 łyżki
Cytryna – 2 plasterki
Koperek – pół pęczka
Biały mielony pieprz
Sól morska
Odpowiednią ilość masła wyjmujemy wcześniej z lodówki. Gdy będzie już miękkie, mieszamy je z posiekanym koperkiem.
Łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem. Z obu stron posypujemy solą i pieprzem. Na wierzch kładziemy łyżkę masła z koperkiem i przykrywamy plasterkiem cytryny.
Całość wykładamy na najniższy poziom w parowarze. Nad łososiem, na osobnym sitku, układamy warzywa.
Całość gotujemy na parze przez ok. 15 minut.
Źródło:http://kulinarnapiniata.pl/dzwonko-z-lososia-z-maslem-koperkowym