Wykonanie
Grillowane i cała otoczka z nim związana jest przyjemnością samą w sobie, podczas którego integruje się nasze towarzystwo. Dla większości potrawy z grilla to tradycyjna
kiełbasa,
kaszanka i
karkówka.

Dla odmiany dziś pokaże jak można przygotować skrzydełka z grilla na bazie
oleju rzepakowego jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ zdrowy, bez charakterystycznego zapachy,jest numer jeden w mojej kuchni.Skrzydełka wyszły pyszne, genialne w smaku !!!!!składniki1opakowanie skrzydełek Nasz
kurczakGlazura
miodowo-imbirowa:3/4 szkl
sosu sojowego1/2szkl
octu ryżowego1 szkl posiekanej
dymki2 łyżki
miodu2 lyżki posiekanego
imbiru2 łyżki
czosnku2 łyżki
oleju rzepakowego
Dodatki
młode ziemniakimasłosól gruboziarnistaświeży
tymianekDip
miętowy:0,5litra
jogurtu greckiego lub innego gęstego naturalnego2 łyżki
majonezupęczek
miętysok i skórka z połowy
cytrynysól,
cukier,
pieprz Kamis.

Wykonanie: Grillowane
ziemniaki:
Ziemniaki dokładnie myjemy zawijamy w folię aluminiową. Układamy na rozgrzanym ruszcie od grilla i pieczemy około 30 minut, co jakiś czas obracając. Po zdjęciu z rusztu rozwijamy folię aluminiową,
ziemniaka kroimy na pół. Na każdym kawałku układam kawałek
masła posypujemy
solą gruboziarnistą. Wszystkie składniki na glazurę dokładnie ze sobą mieszamy. Skrzydełka układamy na tacce, kładziemy na ruszcie grilla i pieczemy około 20-25 minut co jakiś czas smarując glazurą i obracając. Dip
miętowy:
Miętę dokładnie myjemy i szatkujemy. Do miseczki wkładamy
jogurt,
majonez, sok
cytryny,
miętę.Dokładnie wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Skrzydełka podajemy z pieczonymi
ziemniakami, dipem
miętowym.