ßßß
Dla odmiany dziś pokaże jak można przygotować skrzydełka z grilla na bazie oleju rzepakowego jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ zdrowy, bez charakterystycznego zapachy,jest numer jeden w mojej kuchni.Skrzydełka wyszły pyszne, genialne w smaku !!!!!składniki1opakowanie skrzydełek Nasz kurczakGlazura miodowo-imbirowa:3/4 szkl sosu sojowego1/2szkl octu ryżowego1 szkl posiekanej dymki2 łyżki miodu2 lyżki posiekanego imbiru2 łyżki czosnku2 łyżki oleju rzepakowego
Dodatkimłode ziemniakimasłosól gruboziarnistaświeży tymianekDip miętowy:0,5litra jogurtu greckiego lub innego gęstego naturalnego2 łyżki majonezupęczek miętysok i skórka z połowy cytrynysól, cukier, pieprz Kamis.
Wykonanie: Grillowane ziemniaki: Ziemniaki dokładnie myjemy zawijamy w folię aluminiową. Układamy na rozgrzanym ruszcie od grilla i pieczemy około 30 minut, co jakiś czas obracając. Po zdjęciu z rusztu rozwijamy folię aluminiową, ziemniaka kroimy na pół. Na każdym kawałku układam kawałek masła posypujemy solą gruboziarnistą. Wszystkie składniki na glazurę dokładnie ze sobą mieszamy. Skrzydełka układamy na tacce, kładziemy na ruszcie grilla i pieczemy około 20-25 minut co jakiś czas smarując glazurą i obracając. Dip miętowy: Miętę dokładnie myjemy i szatkujemy. Do miseczki wkładamy jogurt, majonez, sok cytryny,miętę.Dokładnie wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Skrzydełka podajemy z pieczonymi ziemniakami, dipem miętowym.